Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 velký buclatý lilek
5 kg kapií (špičaté červené papriky)
1 palice česneku, stroužky rozmělněné
pár kapek citronové šťávy
170 ml slunečnicového oleje
sůl

Postup přípravy

Troubu rozpalte na 200 °C. Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit. Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu.
Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl. Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.

Pomohl vám recept?
36hodnocení4

Další videorecepty