Od 1. 3. je vstup do prodejen možný pouze s ústy a nosem zakrytými respirátorem FFP2/ KN 95
nebo nano rouškou, která splňuje všechny definované požadavky na filtrační účinnost
podle vládního nařízení.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Ajvar

Další recepty a články

Barvená přírodou aneb cibule,...
Barvená přírodou...
Barvená přírodou aneb cibule,...
Barvená přírodou aneb cibule,...
Bramborová polévka s jarní...
Bramborová polévka s...
Bramborová polévka s jarní...
Bramborová polévka s jarní...
Cupcaky pro malé koledníčky
Cupcaky pro malé...
Cupcaky pro malé koledníčky
Cupcaky pro malé koledníčky
Duhové sušenky
Duhové sušenky
Duhové sušenky
Duhové sušenky

Ajvar

Co budete potřebovat

1 velký buclatý lilek
5 kg kapií (špičaté červené papriky)
1 palice česneku, stroužky rozmělněné
pár kapek citronové šťávy
170 ml slunečnicového oleje
sůl

Jak na to?

Troubu rozpalte na 200 °C. Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit. Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu.
Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl. Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ajvar

Náročné Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

1 velký buclatý lilek
5 kg kapií (špičaté červené papriky)
1 palice česneku, stroužky rozmělněné
pár kapek citronové šťávy
170 ml slunečnicového oleje
sůl

Jak na to?

Troubu rozpalte na 200 °C. Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit. Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu.
Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl. Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Barvená přírodou aneb cibule,...
Barvená přírodou aneb cibule,...
Barvená přírodou aneb cibule,...
Barvená přírodou aneb cibule,...
Bramborová polévka s jarní...
Bramborová polévka s jarní...
Bramborová polévka s jarní...
Bramborová polévka s jarní...
Cupcaky pro malé koledníčky
Cupcaky pro malé koledníčky
Cupcaky pro malé koledníčky
Cupcaky pro malé koledníčky
Duhové sušenky
Duhové sušenky
Duhové sušenky
Duhové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty