Další recepty a články


Ajvar
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu rozpalte na 200 °C. Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit. Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu.
Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl. Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Ajvar
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu rozpalte na 200 °C. Lilky i papriky dejte péct. Lilek asi na 30 minut, papriky, dokud se slupky nepokryjí puchýřky. Papriky pak přendejte do mísy, přetáhněte je potravinářskou fólií a nechte zapařit. Pak je oloupejte, zbavte stopek a semen a propasírujte lisem na brambory. Lilek rozkrojte a vydlabejte z něj dužinu.
Obojí přeneste do hrnce, přidejte česnek, citronovou šťávu, olej a sůl. Vařte 3 hodiny do husté pasty – ajvaru, často míchejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio