×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zmrzlinový dort ve tvaru želvy

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Zmrzlinový dort ve tvaru želvy

Tip do kuchyně

 

Můžete také použít pistáciovou nebo kiwi zmrzlinu, aby tělo želvy bylo zelené. Chutě můžete tak jednoduše obměňovat změnou druhu zmrzliny. Recept můžete také připravit například z domácí jahodové zmrzliny.

Co budete potřebovat

1500 ml vanilkové zmrzliny
1 kelímek čokoládové zmrzliny
2 ovocné čočky a čokoládová poleva na oči, 4 miňonky na nohy
Na vanilkový piškot:
8 lžic másla, rozpuštěného + na vymazání misky
160 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
čtvrt lžičky soli
1 velké vejce + 1 velký žloutek
80 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
hrubá mouka na vysypání

Jak na to?

1) Plech nebo tác, který se vejde do mrazáku, vyložte potravinářskou fólií. Naběračkou na zmrzlinu na něj vytvarujte třicet kopečků vanilkové zmrzliny. Přidejte kopeček čokoládové a vložte minimálně na hodinu do mrazáku.

2) Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte ohnivzdornou mísu o objemu zhruba 1250 ml.

3) Do jiné mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a promíchejte. Přidejte vajíčka, žloutek, mléko, vanilkový extrakt a opatrně promíchejte. Nakonec co nejrychleji vmíchejte máslo. Těsto přelijte do mísy a pečte 30 až 35 minut. Nechte zchladnout.

4) Korpus 2x až 3x horizontálně prořízněte a promažte vrstvou zmrzliny.

5) Širší mísu o objemu 3 litry vyložte potravinářskou fólií a dno i boky vyskládejte kopečky zmrzliny. Doprostřed dejte naplněný korpus (rovnou stranou nahoru) a vršek zamázněte zmrzlinou. Přetáhněte fólií a vložte na 4 hodiny do mrazáku.

6) Těsně před oslavou mísu vyndejte z mrazáku a krunýř vyklopte na servírovací talíř. Z kopečku čokoládové zmrzliny udělejte hlavu, z ovocných čoček s kapkou čokoládové polevy oči a z miňonek nohy.
Rychle podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zmrzlinový dort ve tvaru želvy

Dezert Náročné Česká Zmrzlina Narozeniny Mražení a zachlazování Magazín 6/2010
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Můžete také použít pistáciovou nebo kiwi zmrzlinu, aby tělo želvy bylo zelené. Chutě můžete tak jednoduše obměňovat změnou druhu zmrzliny. Recept můžete také připravit například z domácí jahodové zmrzliny.

Co budete potřebovat

1500 ml vanilkové zmrzliny
1 kelímek čokoládové zmrzliny
2 ovocné čočky a čokoládová poleva na oči, 4 miňonky na nohy
Na vanilkový piškot:
8 lžic másla, rozpuštěného + na vymazání misky
160 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
1 lžička prášku do pečiva
čtvrt lžičky soli
1 velké vejce + 1 velký žloutek
80 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
hrubá mouka na vysypání

Jak na to?

1) Plech nebo tác, který se vejde do mrazáku, vyložte potravinářskou fólií. Naběračkou na zmrzlinu na něj vytvarujte třicet kopečků vanilkové zmrzliny. Přidejte kopeček čokoládové a vložte minimálně na hodinu do mrazáku.

2) Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte a hrubou moukou vysypte ohnivzdornou mísu o objemu zhruba 1250 ml.

3) Do jiné mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a promíchejte. Přidejte vajíčka, žloutek, mléko, vanilkový extrakt a opatrně promíchejte. Nakonec co nejrychleji vmíchejte máslo. Těsto přelijte do mísy a pečte 30 až 35 minut. Nechte zchladnout.

4) Korpus 2x až 3x horizontálně prořízněte a promažte vrstvou zmrzliny.

5) Širší mísu o objemu 3 litry vyložte potravinářskou fólií a dno i boky vyskládejte kopečky zmrzliny. Doprostřed dejte naplněný korpus (rovnou stranou nahoru) a vršek zamázněte zmrzlinou. Přetáhněte fólií a vložte na 4 hodiny do mrazáku.

6) Těsně před oslavou mísu vyndejte z mrazáku a krunýř vyklopte na servírovací talíř. Z kopečku čokoládové zmrzliny udělejte hlavu, z ovocných čoček s kapkou čokoládové polevy oči a z miňonek nohy.
Rychle podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Inspirujte se podobnými recepty