×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi

Co budete potřebovat

NA ZMRZLINU:
150 g másla, nakrájeného
250 ml javorového sirupu
2 l vanilkové zmrzliny
NA PEČENÉ BROSKVE [Broskev]
75 g másla, nakrájeného
2 svitky skořice
1 vanilkový lusk, rozkrojený a vydlabaný
220 g krupicového cukru
250 ml vody
6 broskví, oloupaných a rozkrájených na čtvrtky

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo podle návodu na předchozí straně. Pak přidám javorový sirup a vařím 4–5 minut, občas zamíchám, aby směs zhoustla. Nechám trochu vychladnout. Mezitím dám zmrzlinu do mixéru (raději ve dvou dávkách) a mixuju, až trochu povolí. Promíchám ji s javorovým hnědým máslem a pak ji nechám znovu zmrznout v mrazáku.
Předehřeju troubu na 200 °C. Máslo nechám rozpustit v rendlíku a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Skořici, vanilkový lusk a semínka, cukr, vodu a hnědé máslo dám do velké pánve. Vařím asi 15 minut, potom přendám do pekáčku, přidám broskve a peču asi 5–10 minut podle vyzrálosti broskví, než začnou měknout. Občas je otočím, poliju sirupem. Pak je ještě peču 5 minut pod grilem, dokud nejsou krásně tmavé a zkaramelizované. Podávám se zmrzlinou přelitou sirupem z pekáčku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 6-8
(0)

Co budete potřebovat

NA ZMRZLINU:
150 g másla, nakrájeného
250 ml javorového sirupu
2 l vanilkové zmrzliny
NA PEČENÉ BROSKVE [Broskev]
75 g másla, nakrájeného
2 svitky skořice
1 vanilkový lusk, rozkrojený a vydlabaný
220 g krupicového cukru
250 ml vody
6 broskví, oloupaných a rozkrájených na čtvrtky

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo podle návodu na předchozí straně. Pak přidám javorový sirup a vařím 4–5 minut, občas zamíchám, aby směs zhoustla. Nechám trochu vychladnout. Mezitím dám zmrzlinu do mixéru (raději ve dvou dávkách) a mixuju, až trochu povolí. Promíchám ji s javorovým hnědým máslem a pak ji nechám znovu zmrznout v mrazáku.
Předehřeju troubu na 200 °C. Máslo nechám rozpustit v rendlíku a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Skořici, vanilkový lusk a semínka, cukr, vodu a hnědé máslo dám do velké pánve. Vařím asi 15 minut, potom přendám do pekáčku, přidám broskve a peču asi 5–10 minut podle vyzrálosti broskví, než začnou měknout. Občas je otočím, poliju sirupem. Pak je ještě peču 5 minut pod grilem, dokud nejsou krásně tmavé a zkaramelizované. Podávám se zmrzlinou přelitou sirupem z pekáčku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat