×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými...
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi

Co budete potřebovat

NA ZMRZLINU:
150 g másla, nakrájeného
250 ml javorového sirupu
2 l vanilkové zmrzliny
NA PEČENÉ BROSKVE [Broskev]
75 g másla, nakrájeného
2 svitky skořice
1 vanilkový lusk, rozkrojený a vydlabaný
220 g krupicového cukru
250 ml vody
6 broskví, oloupaných a rozkrájených na čtvrtky

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo podle návodu na předchozí straně. Pak přidám javorový sirup a vařím 4–5 minut, občas zamíchám, aby směs zhoustla. Nechám trochu vychladnout. Mezitím dám zmrzlinu do mixéru (raději ve dvou dávkách) a mixuju, až trochu povolí. Promíchám ji s javorovým hnědým máslem a pak ji nechám znovu zmrznout v mrazáku.
Předehřeju troubu na 200 °C. Máslo nechám rozpustit v rendlíku a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Skořici, vanilkový lusk a semínka, cukr, vodu a hnědé máslo dám do velké pánve. Vařím asi 15 minut, potom přendám do pekáčku, přidám broskve a peču asi 5–10 minut podle vyzrálosti broskví, než začnou měknout. Občas je otočím, poliju sirupem. Pak je ještě peču 5 minut pod grilem, dokud nejsou krásně tmavé a zkaramelizované. Podávám se zmrzlinou přelitou sirupem z pekáčku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zmrzlina s hnědým javorovým máslem a pečenými broskvemi

Snadné Magazín 6/2016 Počet porcí: 6-8
(0)

Co budete potřebovat

NA ZMRZLINU:
150 g másla, nakrájeného
250 ml javorového sirupu
2 l vanilkové zmrzliny
NA PEČENÉ BROSKVE [Broskev]
75 g másla, nakrájeného
2 svitky skořice
1 vanilkový lusk, rozkrojený a vydlabaný
220 g krupicového cukru
250 ml vody
6 broskví, oloupaných a rozkrájených na čtvrtky

Jak na to?

Připravím si hnědé máslo podle návodu na předchozí straně. Pak přidám javorový sirup a vařím 4–5 minut, občas zamíchám, aby směs zhoustla. Nechám trochu vychladnout. Mezitím dám zmrzlinu do mixéru (raději ve dvou dávkách) a mixuju, až trochu povolí. Promíchám ji s javorovým hnědým máslem a pak ji nechám znovu zmrznout v mrazáku.
Předehřeju troubu na 200 °C. Máslo nechám rozpustit v rendlíku a míchám ho 3–4 minuty, dokud není napěněné a zlatavé. Skořici, vanilkový lusk a semínka, cukr, vodu a hnědé máslo dám do velké pánve. Vařím asi 15 minut, potom přendám do pekáčku, přidám broskve a peču asi 5–10 minut podle vyzrálosti broskví, než začnou měknout. Občas je otočím, poliju sirupem. Pak je ještě peču 5 minut pod grilem, dokud nejsou krásně tmavé a zkaramelizované. Podávám se zmrzlinou přelitou sirupem z pekáčku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Bazalkový toast s grilovanou...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Cizrna s kuskusem na marocký...
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Domácí žitný chléb s Májkou
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami
Entrecôte s novými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty