×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Žloutkové piškotky

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky

Žloutkové piškotky

Co budete potřebovat

100 g másla
100 g moučkového cukru
160 g žloutků (asi 8 kusů)
160 g hladké mouky
čokoládová poleva
Na náplň:
80 g sušeného mléka
100 g krupicového cukru
2 lžíce medu
100 g kokosu
50 g piškotových drobečků

Jak na to?

1. Změklé nakrájené máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přidávejte žloutky a nakonec prosátou mouku. Těsto naplňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem ,stříkejte‘ malé podlouhlé piškotky.
2. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení nechte piškotky vychladnout a teprve pak je opatrně odtrhávejte od pečicího papíru.
3. Pusťte se do náplně: 200 ml vody svařte se sušeným mlékem, cukrem, medem a kokosem. Nechte vychladnout a vmíchejte nastrouhané piškoty. Náplň dejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkejte na polovinu piškotek a slepte s druhou polovinou. Nakonec cukroví ozdobně přestříkejte rozehřátou polevou nebo ho do poloviny namáčejte v rozehřáté polevě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žloutkové piškotky

Dezert Náročné Česká Cukroví Vánoční cukroví II Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

100 g másla
100 g moučkového cukru
160 g žloutků (asi 8 kusů)
160 g hladké mouky
čokoládová poleva
Na náplň:
80 g sušeného mléka
100 g krupicového cukru
2 lžíce medu
100 g kokosu
50 g piškotových drobečků

Jak na to?

1. Změklé nakrájené máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přidávejte žloutky a nakonec prosátou mouku. Těsto naplňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem ,stříkejte‘ malé podlouhlé piškotky.
2. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení nechte piškotky vychladnout a teprve pak je opatrně odtrhávejte od pečicího papíru.
3. Pusťte se do náplně: 200 ml vody svařte se sušeným mlékem, cukrem, medem a kokosem. Nechte vychladnout a vmíchejte nastrouhané piškoty. Náplň dejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkejte na polovinu piškotek a slepte s druhou polovinou. Nakonec cukroví ozdobně přestříkejte rozehřátou polevou nebo ho do poloviny namáčejte v rozehřáté polevě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Ořechové hrudky
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Londýnské řezy
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky

Inspirujte se podobnými recepty