
Žloutkové piškotky
Postup přípravy
1. Změklé nakrájené máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání přidávejte žloutky a nakonec prosátou mouku. Těsto naplňte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený pečicím papírem ,stříkejte‘ malé podlouhlé piškotky.
2. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Po upečení nechte piškotky vychladnout a teprve pak je opatrně odtrhávejte od pečicího papíru.
3. Pusťte se do náplně: 200 ml vody svařte se sušeným mlékem, cukrem, medem a kokosem. Nechte vychladnout a vmíchejte nastrouhané piškoty. Náplň dejte do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou, nastříkejte na polovinu piškotek a slepte s druhou polovinou. Nakonec cukroví ozdobně přestříkejte rozehřátou polevou nebo ho do poloviny namáčejte v rozehřáté polevě.