
Ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky

Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Česká
Snídaně
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mléko 1/4 l
- Vanilkový extrakt 1 plž
- Cukr krupicový 75 g
- Ovesné vločky 100 g
- Cukr třtinový 2,5 plž
- Jablko 2 ks
- Ořechy lískové
- Zakysaná smetana 200 g
- Máslo 1,5 plž
- Mléko 1/4 l
- Vanilkový extrakt 1 plž
- Cukr krupicový 75 g
- Ovesné vločky 100 g
- Cukr třtinový 2,5 plž
- Jablko 2 ks
- Ořechy lískové
- Zakysaná smetana 200 g
- Máslo 1,5 plž
Příprava
- 1Vykročte ráno správnou nohou a začněte den správnou snídaní, jako je ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky.
- 2Mléko, vanilku a cukr dejte do středně velkého rendlíku a pomalu přiveďte k varu, vsypte ovesné vločky a povařte 2–3 minuty nebo do zhoustnutí.
- 3Promíchejte a rozdělte do misek.
- 4Máslo rozpusťte v pánvi, přisypte cukr a nechte zkaramelizovat a lehce zhoustnout.
- 5Pak do pánve přidejte plátky jablek a lehce je opečte.
- 6Pak je přendejte na kaši, posypejte sekanými lískovými oříšky.
- 1Vykročte ráno správnou nohou a začněte den správnou snídaní, jako je ovesná kaše s rozinkami, jablky a lískovými oříšky.
- 2Mléko, vanilku a cukr dejte do středně velkého rendlíku a pomalu přiveďte k varu, vsypte ovesné vločky a povařte 2–3 minuty nebo do zhoustnutí.
- 3Promíchejte a rozdělte do misek.
- 4Máslo rozpusťte v pánvi, přisypte cukr a nechte zkaramelizovat a lehce zhoustnout.
- 5Pak do pánve přidejte plátky jablek a lehce je opečte.
- 6Pak je přendejte na kaši, posypejte sekanými lískovými oříšky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.