Zimní minestrone s kuřetem
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule, nakrájená |
4 | stroužky česneku, nakrájené |
3 | mrkve, nakrájené na kostičky |
3 | řapíky celeru, nakrájené |
300 g | slaniny |
½ | kuřete |
6 | snítek tymiánu |
1 | snítka rozmarýnu |
1 | bobkový list |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
400g | konzerva krájených rajčat |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
1 | bulva čerstvého fenyklu, nasekaná |
100 g | špaget, nalámaných na kousky |
1 | cuketa, nakrájená na tenká půlkolečka |
Postup přípravy
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, polovinu mrkve, polovinu řapíkatého celeru a polovinu slaniny. Opékejte za stálého míchání asi 4–5 minut. Přidejte kuře, tymián, rozmarýn, bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední a vařte asi 1,5 hodiny. Sceďte, stranou odložte vývar a uvařené kuře. Z kuřete oberte maso.
Zahřejte čistý hrnec a půl minuty v něm nasucho opékejte rajčatový protlak. Zalijte ho odloženým vývarem, přidejte rajčata z konzervy, osolte, opepřete a 5 minut povařte. Pak vhoďte zbylou mrkev a celer, nakrájený fenykl a špagety. Po dalších 5 minutách přidejte cuketu, obrané maso a povařte asi 2 minuty, aby se prohřálo.
Zatímco se polévka vaří, osmahněte nasucho v pánvi zbývající slaninu.
Na závěr ji vsypte do polévky a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY