×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zimní minestrone s kuřetem

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Zimní minestrone s kuřetem

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
4 stroužky česneku, nakrájené
3 mrkve, nakrájené na kostičky
3 řapíky celeru, nakrájené
300 g slaniny
½ kuřete
6 snítek tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 bobkový list
2 lžíce rajčatového protlaku
400g konzerva krájených rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
1 bulva čerstvého fenyklu, nasekaná
100 g špaget, nalámaných na kousky
1 cuketa, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, polovinu mrkve, polovinu řapíkatého celeru a polovinu slaniny. Opékejte za stálého míchání asi 4–5 minut. Přidejte kuře, tymián, rozmarýn, bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední a vařte asi 1,5 hodiny. Sceďte, stranou odložte vývar a uvařené kuře. Z kuřete oberte maso.
Zahřejte čistý hrnec a půl minuty v něm nasucho opékejte rajčatový protlak. Zalijte ho odloženým vývarem, přidejte rajčata z konzervy, osolte, opepřete a 5 minut povařte. Pak vhoďte zbylou mrkev a celer, nakrájený fenykl a špagety. Po dalších 5 minutách přidejte cuketu, obrané maso a povařte asi 2 minuty, aby se prohřálo.
Zatímco se polévka vaří, osmahněte nasucho v pánvi zbývající slaninu.
Na závěr ji vsypte do polévky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zimní minestrone s kuřetem

Polévka Snadné Italská Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
4 stroužky česneku, nakrájené
3 mrkve, nakrájené na kostičky
3 řapíky celeru, nakrájené
300 g slaniny
½ kuřete
6 snítek tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 bobkový list
2 lžíce rajčatového protlaku
400g konzerva krájených rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
1 bulva čerstvého fenyklu, nasekaná
100 g špaget, nalámaných na kousky
1 cuketa, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, polovinu mrkve, polovinu řapíkatého celeru a polovinu slaniny. Opékejte za stálého míchání asi 4–5 minut. Přidejte kuře, tymián, rozmarýn, bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední a vařte asi 1,5 hodiny. Sceďte, stranou odložte vývar a uvařené kuře. Z kuřete oberte maso.
Zahřejte čistý hrnec a půl minuty v něm nasucho opékejte rajčatový protlak. Zalijte ho odloženým vývarem, přidejte rajčata z konzervy, osolte, opepřete a 5 minut povařte. Pak vhoďte zbylou mrkev a celer, nakrájený fenykl a špagety. Po dalších 5 minutách přidejte cuketu, obrané maso a povařte asi 2 minuty, aby se prohřálo.
Zatímco se polévka vaří, osmahněte nasucho v pánvi zbývající slaninu.
Na závěr ji vsypte do polévky a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s ochuceným...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Minestrone
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...
Rajčatová polévka se ztraceným...

Inspirujte se podobnými recepty