×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zimní minestrone s kuřetem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Zimní minestrone s kuřetem

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
4 stroužky česneku, nakrájené
3 mrkve, nakrájené na kostičky
3 řapíky celeru, nakrájené
300 g slaniny
½ kuřete
6 snítek tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 bobkový list
2 lžíce rajčatového protlaku
400g konzerva krájených rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
1 bulva čerstvého fenyklu, nasekaná
100 g špaget, nalámaných na kousky
1 cuketa, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, polovinu mrkve, polovinu řapíkatého celeru a polovinu slaniny. Opékejte za stálého míchání asi 4–5 minut. Přidejte kuře, tymián, rozmarýn, bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední a vařte asi 1,5 hodiny. Sceďte, stranou odložte vývar a uvařené kuře. Z kuřete oberte maso.
Zahřejte čistý hrnec a půl minuty v něm nasucho opékejte rajčatový protlak. Zalijte ho odloženým vývarem, přidejte rajčata z konzervy, osolte, opepřete a 5 minut povařte. Pak vhoďte zbylou mrkev a celer, nakrájený fenykl a špagety. Po dalších 5 minutách přidejte cuketu, obrané maso a povařte asi 2 minuty, aby se prohřálo.
Zatímco se polévka vaří, osmahněte nasucho v pánvi zbývající slaninu.
Na závěr ji vsypte do polévky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zimní minestrone s kuřetem

Polévka Snadné Italská Rozmarýn , Tymián , Rajče Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená
4 stroužky česneku, nakrájené
3 mrkve, nakrájené na kostičky
3 řapíky celeru, nakrájené
300 g slaniny
½ kuřete
6 snítek tymiánu
1 snítka rozmarýnu
1 bobkový list
2 lžíce rajčatového protlaku
400g konzerva krájených rajčat
sůl a čerstvě mletý pepř
1 bulva čerstvého fenyklu, nasekaná
100 g špaget, nalámaných na kousky
1 cuketa, nakrájená na tenká půlkolečka

Jak na to?

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, polovinu mrkve, polovinu řapíkatého celeru a polovinu slaniny. Opékejte za stálého míchání asi 4–5 minut. Přidejte kuře, tymián, rozmarýn, bobkový list, zalijte 3 litry vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen na střední a vařte asi 1,5 hodiny. Sceďte, stranou odložte vývar a uvařené kuře. Z kuřete oberte maso.
Zahřejte čistý hrnec a půl minuty v něm nasucho opékejte rajčatový protlak. Zalijte ho odloženým vývarem, přidejte rajčata z konzervy, osolte, opepřete a 5 minut povařte. Pak vhoďte zbylou mrkev a celer, nakrájený fenykl a špagety. Po dalších 5 minutách přidejte cuketu, obrané maso a povařte asi 2 minuty, aby se prohřálo.
Zatímco se polévka vaří, osmahněte nasucho v pánvi zbývající slaninu.
Na závěr ji vsypte do polévky a podávejte.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019