Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZimní eintopf s čočkou a bio hovězím masem
Albert logoAlbert logo
  • Zimní eintopf s čočkou a bio hovězím masem
Zimní eintopf s čočkou a bio hovězím masem

Zimní eintopf s čočkou a bio hovězím masem

Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Bio
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Cibule BIO 2 ks
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Olej olivový BIO 50 ml
  • Hovězí zadní bez kosti BIO 500 g
  • Sůl
  • Rajčata v plechovce BIO 400 ml
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Voda 250 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián sušený 1 plž
  • Pepř 1/4 člž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Čočka zelená BIO 150 g
  • Brambory typu B 300 g
  • Baby špenát 60 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Cibule BIO 2 ks
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Olej olivový BIO 50 ml
  • Hovězí zadní bez kosti BIO 500 g
  • Sůl
  • Rajčata v plechovce BIO 400 ml
  • Mrkev BIO 2 ks
  • Voda 250 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Tymián sušený 1 plž
  • Pepř 1/4 člž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Čočka zelená BIO 150 g
  • Brambory typu B 300 g
  • Baby špenát 60 g

Příprava

1
Očistěte cibuli, česnek a maso. V hrnci zahřejte olej na středním stupni. Vsypte nahrubo nakrájenou cibuli, plátky česneku a restujte 5 minut. Zvyšte plamen a vmíchejte na kostky pokrájené maso.
2
Za stálého míchání opékejte po dobu 5 minut, aby byly všechny strany masa opečené dohněda.
3
Osolte, přidejte kolečka očištěné mrkve, vlijte rajčata a vodu. Okořeňte bobkovými listy, tymiánem, pepřem, zeleninovým bujónem a přiveďte k varu. Pak hrnec přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste 75 minut do změknutí masa.
4
Propláchnutou čočku a oloupané, pokrájené brambory přisypte 20 minut před koncem vaření do hrnce. Případně dolijte vodou.
5
Vmíchejte špenát a odstavte z ohně. Dle potřeby osolte a opepřete. Můžete ozdobit čerstvou petrželkou.
1
Očistěte cibuli, česnek a maso. V hrnci zahřejte olej na středním stupni. Vsypte nahrubo nakrájenou cibuli, plátky česneku a restujte 5 minut. Zvyšte plamen a vmíchejte na kostky pokrájené maso.
2
Za stálého míchání opékejte po dobu 5 minut, aby byly všechny strany masa opečené dohněda.
3
Osolte, přidejte kolečka očištěné mrkve, vlijte rajčata a vodu. Okořeňte bobkovými listy, tymiánem, pepřem, zeleninovým bujónem a přiveďte k varu. Pak hrnec přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste 75 minut do změknutí masa.
4
Propláchnutou čočku a oloupané, pokrájené brambory přisypte 20 minut před koncem vaření do hrnce. Případně dolijte vodou.
5
Vmíchejte špenát a odstavte z ohně. Dle potřeby osolte a opepřete. Můžete ozdobit čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.