
Zimní eintopf s čočkou a bio hovězím masem
Ingredience
2 | cibule NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
1 | balení hovězího zadního bez kosti NP Bio |
50 ml | olivového oleje NP Bio |
sůl | |
2 | mrkve NP Bio |
400 ml | bio krájených loupaných rajčat |
250 ml | vody |
2 | bobkové listy |
1 | lžíce sušeného tymiánu |
¼ | lžičky pepře |
1 | zeleninový bujón NP Bio |
150 g | zelené čočky NP Bio |
300 g | brambor typu B |
60 g | baby špenátu |
1 | hrst petrželky |
Postup přípravy
1. Očistěte cibuli, česnek a maso. V hrnci zahřejte olej na středním stupni. Vsypte nahrubo nakrájenou cibuli, plátky česneku a restujte 5 minut. Zvyšte plamen a vmíchejte na kostky pokrájené maso.
2. Za stálého míchání opékejte po dobu 5 minut, aby byly všechny strany masa opečené dohněda.
3. Osolte, přidejte kolečka očištěné mrkve, vlijte rajčata a vodu. Okořeňte bobkovými listy, tymiánem, pepřem, zeleninovým bujónem a přiveďte k varu. Pak hrnec přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste 75 minut do změknutí masa.
4. Propláchnutou čočku a oloupané, pokrájené brambory přisypte 20 minut před koncem vaření do hrnce. Případně dolijte vodou.
5. Vmíchejte špenát a odstavte z ohně. Dle potřeby osolte a opepřete. Můžete ozdobit čerstvou petrželkou.
Pomohl vám recept?
2hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod