Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 cibule NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
1 balení hovězího zadního bez kosti NP Bio
50 ml olivového oleje NP Bio
sůl
2 mrkve NP Bio
400 ml bio krájených loupaných rajčat
250 ml vody
2 bobkové listy
1 lžíce sušeného tymiánu
¼ lžičky pepře
1 zeleninový bujón NP Bio
150 g zelené čočky NP Bio
300 g brambor typu B
60 g baby špenátu
1 hrst petrželky

Postup přípravy

1. Očistěte cibuli, česnek a maso. V hrnci zahřejte olej na středním stupni. Vsypte nahrubo nakrájenou cibuli, plátky česneku a restujte 5 minut. Zvyšte plamen a vmíchejte na kostky pokrájené maso.

2. Za stálého míchání opékejte po dobu 5 minut, aby byly všechny strany masa opečené dohněda.

3. Osolte, přidejte kolečka očištěné mrkve, vlijte rajčata a vodu. Okořeňte bobkovými listy, tymiánem, pepřem, zeleninovým bujónem a přiveďte k varu. Pak hrnec přikryjte pokličkou, snižte teplotu a duste 75 minut do změknutí masa.

4. Propláchnutou čočku a oloupané, pokrájené brambory přisypte 20 minut před koncem vaření do hrnce. Případně dolijte vodou.

5. Vmíchejte špenát a odstavte z ohně. Dle potřeby osolte a opepřete. Můžete ozdobit čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty