Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zimní citrusový salát s polníčkem a avokádem

Zimní citrusový salát s polníčkem a avokádem

Ingredience

2 pomeranče
1 grep
1 červená cibule
1 avokádo
60 ml olivového oleje
1 lžička medu
2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
½ lžičky mletého chilli
40 g dýňových semínek
330 g polníčku

Postup přípravy

1. Z ½ pomeranče vymačkejte do misky šťávu a dejte stranou. Ze zbylého 1 a ½ pomeranče a z grepu oloupejte ostrým nožíkem kůru. Dužinu citrusů a oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka.

2. Avokádo podélně rozpulte, zásekem velkého ostrého nože vyjměte pecku, dužinu vyjměte lžící a nakrájejte na plátky.

3. Metličkou vyšlehejte pomerančovou šťávu s olejem, medem, hořčicí, solí, pepřem a chilli.

4. Semínka dýně opražte nasucho v pánvi dozlatova.

5. Polníček vsypte do mísy, přelijte dresinkem a dobře promíchejte.

6. Připravený polníček ihned rozdělte do talířů, poklaďte střídavě kolečky pomeranče a grepu, přidejte pár plátků avokáda a podávejte zasypané cibulí a semínky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty