Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 ml mléka
620 ml smetany na vaření
8 žloutků
155 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
200 g vánočky
40 g rozinek
750 g jahod

Postup přípravy

Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.

3) Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.

4) Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).

5) Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty