
Jahodová zemlbába
Postup přípravy
Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.
3) Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.
4) Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).
5) Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.
Pomohl vám recept?
2hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod