×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jahodová zemlbába

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Jahodová zemlbába

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplou. Výtečná je ale i za studena.

Co budete potřebovat

500 ml mléka
620 ml smetany na vaření
8 žloutků
155 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
200 g vánočky
40 g rozinek
750 g jahod

Jak na to?

Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.

3) Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.

4) Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).

5) Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodová zemlbába

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplou. Výtečná je ale i za studena.

Co budete potřebovat

500 ml mléka
620 ml smetany na vaření
8 žloutků
155 g krupicového cukru
2 lžičky vanilkového extraktu
200 g vánočky
40 g rozinek
750 g jahod

Jak na to?

Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.

3) Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.

4) Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).

5) Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty