Jahodová zemlbába
Co budete potřebovat
Jak na to?
Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.
3) Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.
4) Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).
5) Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jahodová zemlbába
Co budete potřebovat
Jak na to?
Pamatujete na babiččinu zemlbábu? My jsme získali lahodný recept na zemlbábu s jahodami.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Mléko a smetanu slijte do středně velkého hrnce a na středním plameni zahřívejte téměř k varu. Sejměte z ohně a dejte stranou.
3) Ve velké míse mírně našlehejte žloutky, 100 g krupicového cukru a vanilkový extrakt, a pak ke směsi postupně metličkou zašlehávejte svařené mléko se smetanou.
4) Plátky vánočky naskládejte vedle sebe do mírně vymazané zapékací mísy o objemu asi 2 litry (nebo několika menších).
5) Přelijte je mléčno-vaječnou směsí, navrch nasypte rozinky i přepůlené jahody, posypte zbylým cukrem a pečte 20–25 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio