×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zelné karbanátky

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové...
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky

Zelné karbanátky

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje AQ
30 g másla
1 cibule
350 g čerstvého červeného zelí
sůl
pepř
550 g vařených brambor AQ
1 vejce AQ
1 lžíce petrželky AQ

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte spolu s 10 g másla ve velké pánvi s vyšším okrajem. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji 10 minut opékejte dozlatova. Vmíchejte zelí a opékejte 8 minut. Pak přiklopte a nechte dalších asi 8 minut dusit, aby zelí změklo. Dobře osolte a opepřete. Nechte zchladnout. Pak zelí promíchejte ve velké míse s rozmačkanými bramborami, vejcem a petrželkou, dochuťte solí a ze směsi vytvarujte 8 karbanátku. Osmažte je na zbylém másle a oleji z obou stran dozlatova.
Tip- Zelné karbanátky jsou skvělé samy o sobě, podávat je ovšem můžete i k masu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelné karbanátky

Hlavní chod Snadné Česká Zelí Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

60 ml olivového oleje AQ
30 g másla
1 cibule
350 g čerstvého červeného zelí
sůl
pepř
550 g vařených brambor AQ
1 vejce AQ
1 lžíce petrželky AQ

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte spolu s 10 g másla ve velké pánvi s vyšším okrajem. Přidejte cibuli a za občasného míchání ji 10 minut opékejte dozlatova. Vmíchejte zelí a opékejte 8 minut. Pak přiklopte a nechte dalších asi 8 minut dusit, aby zelí změklo. Dobře osolte a opepřete. Nechte zchladnout. Pak zelí promíchejte ve velké míse s rozmačkanými bramborami, vejcem a petrželkou, dochuťte solí a ze směsi vytvarujte 8 karbanátku. Osmažte je na zbylém másle a oleji z obou stran dozlatova.
Tip- Zelné karbanátky jsou skvělé samy o sobě, podávat je ovšem můžete i k masu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky
Jarní zeleninové závitky

Inspirujte se podobnými recepty