Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

450 g celeru
400 g petržele
600 g brambor
400 g mrkve
5 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
200 g slaniny
350 g hermelínu

Postup přípravy

1)Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Plátky celeru, petržele, brambor a mrkve dejte do mísy. Přidejte česnek, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte, aby se všechny kusy obalily olejem.

3) Pak zeleninu vyskládejte spolu se špekem a sýrem do zapékací mísy o rozměrech zhruba 28×34 cm. Poslední vrstvou by měl být sýr.

4) Přiklopené alobalem pečte 25 minut. Pak alobal odklopte a pečte 15 až 20 minut dozlatova.

Pomohl vám recept?
29hodnocení4

Další videorecepty