×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zeleninové rolky

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Zeleninové rolky

Co budete potřebovat

400 ml kokosového mléka
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2 lžíce sojové omáčky
500 g kuřecích prsou, očištěných
12 kusů rýžových placek s menším průměrem
100 g nudlí vermicelli, uvařených a vychladlých
hrst zelených klíčků
1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
2 okurky, na tenké plátky
hrst lístků thajské bazalky
K PODÁVÁNÍ
oblíbený dip nebo omáčka

Jak na to?

Kokosové mléko, citronovou kůru a sojovou omáčku přiveďte k varu. Přidejte kuře, zakryjte, snižte plamen a zvolna vařte 15 minut doměkka. Sundejte z plamene a odlijte si zhruba 100 ml tekutiny, ve které se kuře vařilo. Kuřecí maso natrhejte a promíchejte s odlitou tekutinou.
Rýžovou placku namočte na 30 vteřin do teplé vody nebo postupujte podle návodu na obalu. Vláčnou placku přesuňte na navlhčenou papírovou utěrku a rozložte na ni část nudlí, výhonků, mrkve, okurky a bazalky tak, aby po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku srolujte do balíčku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninové rolky

Polévka Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: na 12 rolek
(0)

Co budete potřebovat

400 ml kokosového mléka
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2 lžíce sojové omáčky
500 g kuřecích prsou, očištěných
12 kusů rýžových placek s menším průměrem
100 g nudlí vermicelli, uvařených a vychladlých
hrst zelených klíčků
1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
2 okurky, na tenké plátky
hrst lístků thajské bazalky
K PODÁVÁNÍ
oblíbený dip nebo omáčka

Jak na to?

Kokosové mléko, citronovou kůru a sojovou omáčku přiveďte k varu. Přidejte kuře, zakryjte, snižte plamen a zvolna vařte 15 minut doměkka. Sundejte z plamene a odlijte si zhruba 100 ml tekutiny, ve které se kuře vařilo. Kuřecí maso natrhejte a promíchejte s odlitou tekutinou.
Rýžovou placku namočte na 30 vteřin do teplé vody nebo postupujte podle návodu na obalu. Vláčnou placku přesuňte na navlhčenou papírovou utěrku a rozložte na ni část nudlí, výhonků, mrkve, okurky a bazalky tak, aby po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku srolujte do balíčku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty