×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zeleninové rolky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Zeleninové rolky

Co budete potřebovat

400 ml kokosového mléka
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2 lžíce sojové omáčky
500 g kuřecích prsou, očištěných
12 kusů rýžových placek s menším průměrem
100 g nudlí vermicelli, uvařených a vychladlých
hrst zelených klíčků
1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
2 okurky, na tenké plátky
hrst lístků thajské bazalky
K PODÁVÁNÍ
oblíbený dip nebo omáčka

Jak na to?

Kokosové mléko, citronovou kůru a sojovou omáčku přiveďte k varu. Přidejte kuře, zakryjte, snižte plamen a zvolna vařte 15 minut doměkka. Sundejte z plamene a odlijte si zhruba 100 ml tekutiny, ve které se kuře vařilo. Kuřecí maso natrhejte a promíchejte s odlitou tekutinou.
Rýžovou placku namočte na 30 vteřin do teplé vody nebo postupujte podle návodu na obalu. Vláčnou placku přesuňte na navlhčenou papírovou utěrku a rozložte na ni část nudlí, výhonků, mrkve, okurky a bazalky tak, aby po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku srolujte do balíčku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninové rolky

Polévka Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: na 12 rolek
(0)

Co budete potřebovat

400 ml kokosového mléka
1 lžička jemně strouhané citronové kůry
2 lžíce sojové omáčky
500 g kuřecích prsou, očištěných
12 kusů rýžových placek s menším průměrem
100 g nudlí vermicelli, uvařených a vychladlých
hrst zelených klíčků
1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
2 okurky, na tenké plátky
hrst lístků thajské bazalky
K PODÁVÁNÍ
oblíbený dip nebo omáčka

Jak na to?

Kokosové mléko, citronovou kůru a sojovou omáčku přiveďte k varu. Přidejte kuře, zakryjte, snižte plamen a zvolna vařte 15 minut doměkka. Sundejte z plamene a odlijte si zhruba 100 ml tekutiny, ve které se kuře vařilo. Kuřecí maso natrhejte a promíchejte s odlitou tekutinou.
Rýžovou placku namočte na 30 vteřin do teplé vody nebo postupujte podle návodu na obalu. Vláčnou placku přesuňte na navlhčenou papírovou utěrku a rozložte na ni část nudlí, výhonků, mrkve, okurky a bazalky tak, aby po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku srolujte do balíčku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty