Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZelenina pod pokličkou
Albert logoAlbert logo
  • Zelenina pod pokličkou
Zelenina pod pokličkou

Zelenina pod pokličkou

Snadné
Více než 60 minut
5/5

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Cibule červená 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Paprika červená 2 ks
  • Cuketa 3 ks
  • Lilek 1 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajče
  • Brambory 3 ks
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Sůl
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Eidam strouhaný 85 g
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Cibule červená 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Paprika červená 2 ks
  • Cuketa 3 ks
  • Lilek 1 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajče
  • Brambory 3 ks
  • Pepř
  • Smetana ke šlehání 150 ml
  • Sůl
  • Bazalka čerstvá 1 svaz.
  • Eidam strouhaný 85 g

Příprava

1
Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby (nebo kastrol). Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli. Pak přisypte česnek, papriky, cukety a lilek. Míchejte na středním ohni asi 10 minut, pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte plátky brambor. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte ještě 20 minut. Podávejte s čerstvým listovým salátem.
1
Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby (nebo kastrol). Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli. Pak přisypte česnek, papriky, cukety a lilek. Míchejte na středním ohni asi 10 minut, pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat.
2
Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte plátky brambor. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte ještě 20 minut. Podávejte s čerstvým listovým salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.