×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zelenina pod pokličkou

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč...
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Zelenina pod pokličkou

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje BASIC
2 červené cibule, na 2cm kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
2 červené papriky, na 2cm kostičky
3 cukety, na 2cm kostičky
1 lilek, na 2cm kostičky
400g konzerva krájených a loupaných
rajčat BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř, případně cukr
3 brambory
150 ml smetany ke šlehání
malý svazek bazalky , natrhaný
85 g eidamu

Jak na to?

Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby (nebo kastrol). Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli. Pak přisypte česnek, papriky, cukety a lilek. Míchejte na středním ohni asi 10 minut; pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat.

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte plátky brambor. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte ještě 20 minut. Podávejte s čerstvým listovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelenina pod pokličkou

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje BASIC
2 červené cibule, na 2cm kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
2 červené papriky, na 2cm kostičky
3 cukety, na 2cm kostičky
1 lilek, na 2cm kostičky
400g konzerva krájených a loupaných
rajčat BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř, případně cukr
3 brambory
150 ml smetany ke šlehání
malý svazek bazalky , natrhaný
85 g eidamu

Jak na to?

Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby (nebo kastrol). Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli. Pak přisypte česnek, papriky, cukety a lilek. Míchejte na středním ohni asi 10 minut; pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat.

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte plátky brambor. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte ještě 20 minut. Podávejte s čerstvým listovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Inspirujte se podobnými recepty