×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zelenina pod pokličkou

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Zelenina pod pokličkou

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje BASIC
2 červené cibule, na 2cm kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
2 červené papriky, na 2cm kostičky
3 cukety, na 2cm kostičky
1 lilek, na 2cm kostičky
400g konzerva krájených a loupaných
rajčat BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř, případně cukr
3 brambory
150 ml smetany ke šlehání
malý svazek bazalky , natrhaný
85 g eidamu

Jak na to?

Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby (nebo kastrol). Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli. Pak přisypte česnek, papriky, cukety a lilek. Míchejte na středním ohni asi 10 minut; pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat.

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte plátky brambor. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte ještě 20 minut. Podávejte s čerstvým listovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelenina pod pokličkou

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

1 lžíce oleje BASIC
2 červené cibule, na 2cm kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
2 červené papriky, na 2cm kostičky
3 cukety, na 2cm kostičky
1 lilek, na 2cm kostičky
400g konzerva krájených a loupaných
rajčat BASIC
sůl a čerstvě mletý pepř, případně cukr
3 brambory
150 ml smetany ke šlehání
malý svazek bazalky , natrhaný
85 g eidamu

Jak na to?

Připravte si hlubší pánev vhodnou do trouby (nebo kastrol). Rozehřejte v ní olej a 2 minuty opékejte cibuli. Pak přisypte česnek, papriky, cukety a lilek. Míchejte na středním ohni asi 10 minut; pokud by se zelenina začala připalovat, podlijte ji trochou vody. Nakonec přidejte rajčata z konzervy a 4 lžíce vody. Osolte, opepřete, případně dolaďte trochou cukru. Přikryjte a nechte 15 minut bublat.

Předehřejte troubu na 180 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V misce je osolte, opepřete a zalijte polovinou smetany. Zeleninu odstavte, přidejte do ní bazalku a navrch narovnejte plátky brambor. Přelijte zbylou smetanou, vložte do trouby a nepřikryté 40 minut zapékejte. Pak posypte sýrem, teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pečte ještě 20 minut. Podávejte s čerstvým listovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat