Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zelené lívance s uzeným lososem

Zelené lívance s uzeným lososem

Ingredience

2 citrony NP Bio
90 g tvarohu odtučněného NP Free from
1 hrst čerstvého kopru
100 g baby špenátu
250 ml kokosového mléka
2 vejce
30 ml slunečnicového oleje
175 g hladké celozrnné mouky
1 lžička kypřicího prášku
sůl
200 g uzeného lososa
1 hrst mikrobylinek hrášku

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 499  kCal
Bílkoviny 25  g
Tuky 31  g
Sacharidy 35  g

Postup přípravy

1. Vymačkejte do misky šťávu z 1 citronu. Přidejte 90 g tvarohu, půl hrsti nasekaného kopru a promíchejte. V misce přelijte vroucí vodou 100 g omytého špenátu. Sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu.

2. Do mísy vlijte 250 ml kokosového mléka, přidejte vejce, 15 ml oleje a připravený špenát. Ponorným mixérem vše rozmixujte na hladké těstíčko. V druhé misce smíchejte 175 g mouky, 1 lžičku kypřicího prášku a lžičku soli. Moučnou směs postupně metličkou zapracujte do těsta.

3. V pánvi rozpalte zbylých 15 ml oleje. Na pánev postupně naběračkou vlijte 3 lívance o průměru 8 cm. Nechte je 2 minuty zatáhnout a ihned opečte z druhé strany. Takto opakujte postup, až spotřebujete celé těsto.

4. Špenátové lívance dejte na talíře a střídavě je prolijte ochuceným tvarohem. Navrch poklaďte natrhané plátky uzeného lososa. Servírujte ozdobené snítkami mikrobylinek a přidejte klínek citronu. Vychutnat si je můžete i zastudena.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty