
Zelené lívance s uzeným lososem
Ingredience
2 | citrony NP Bio |
90 g | tvarohu odtučněného NP Free from |
1 | hrst čerstvého kopru |
100 g | baby špenátu |
250 ml | kokosového mléka |
2 | vejce |
30 ml | slunečnicového oleje |
175 g | hladké celozrnné mouky |
1 | lžička kypřicího prášku |
sůl | |
200 g | uzeného lososa |
1 | hrst mikrobylinek hrášku |
Výživové hodnoty
na jednou porci | ||
Energie | 499 | kCal |
Bílkoviny | 25 | g |
Tuky | 31 | g |
Sacharidy | 35 | g |
Postup přípravy
1. Vymačkejte do misky šťávu z 1 citronu. Přidejte 90 g tvarohu, půl hrsti nasekaného kopru a promíchejte. V misce přelijte vroucí vodou 100 g omytého špenátu. Sceďte ho a vymačkejte přebytečnou vodu.
2. Do mísy vlijte 250 ml kokosového mléka, přidejte vejce, 15 ml oleje a připravený špenát. Ponorným mixérem vše rozmixujte na hladké těstíčko. V druhé misce smíchejte 175 g mouky, 1 lžičku kypřicího prášku a lžičku soli. Moučnou směs postupně metličkou zapracujte do těsta.
3. V pánvi rozpalte zbylých 15 ml oleje. Na pánev postupně naběračkou vlijte 3 lívance o průměru 8 cm. Nechte je 2 minuty zatáhnout a ihned opečte z druhé strany. Takto opakujte postup, až spotřebujete celé těsto.
4. Špenátové lívance dejte na talíře a střídavě je prolijte ochuceným tvarohem. Navrch poklaďte natrhané plátky uzeného lososa. Servírujte ozdobené snítkami mikrobylinek a přidejte klínek citronu. Vychutnat si je můžete i zastudena.