Zelené karí se seitanem
Ingredience
200 g | rýže Basmati |
2 | balení seitanu |
olivový olej | |
½ | lžíce zelené kari pasty |
2 | stroužky česneku |
2 cm | čerstvého zázvoru |
400 ml | kokosového mléka |
300 ml | zeleninového vývaru |
1 | hrst zelených fazolek |
1 | brokolice |
200 g | mraženého hrášku |
sůl nebo sójová omáčka | |
čerstvá bazalka |
Postup přípravy
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Seitan nakrájejte na kousky, dejte na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje a pomalu opékejte ze všech stran, dokud nezezlátne.
V hluboké pánvi na troše olivového oleje rozehřejte kari pastu, přidejte posekaný česnek a zázvor a krátce orestujte, aby se koření rozvonělo. Zalijte kokosovým mlékem a vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
Fazolky očistěte a překrojte na poloviny, brokolici rozeberte na růžičky, hrášek propláchněte pod studenou vodou. Všechnu zeleninu přidejte do kokosového mléka a vařte, aby brokolice zůstala na skus. Podle potřeby dochuťte solí nebo sójovou omáčkou.
Do misek rozdělte opečený seitan, zalijte zeleninou s omáčkou, dozdobte čerstvou bazalkou a podávejte s rýží.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY