×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zelené karí se seitanem

Další recepty a články

Polentová kolečka se špenátem,...
Polentová kolečka se...
Polentová kolečka se špenátem,...
Polentová kolečka se špenátem,...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Vegetariánské placičky...
Vegetariánské...
Vegetariánské placičky...
Vegetariánské placičky...

Zelené karí se seitanem

Co budete potřebovat

200 g rýže Basmati
2 balení seitanu
olivový olej
½ lžíce zelené kari pasty
2 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
400 ml kokosového mléka
300 ml zeleninového vývaru
1 hrst zelených fazolek
1 brokolice
200 g mraženého hrášku
sůl nebo sójová omáčka
čerstvá bazalka

Jak na to?

Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Seitan nakrájejte na kousky, dejte na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje a pomalu opékejte ze všech stran, dokud nezezlátne.
V hluboké pánvi na troše olivového oleje rozehřejte kari pastu, přidejte posekaný česnek a zázvor a krátce orestujte, aby se koření rozvonělo. Zalijte kokosovým mlékem a vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
Fazolky očistěte a překrojte na poloviny, brokolici rozeberte na růžičky, hrášek propláchněte pod studenou vodou. Všechnu zeleninu přidejte do kokosového mléka a vařte, aby brokolice zůstala na skus. Podle potřeby dochuťte solí nebo sójovou omáčkou.
Do misek rozdělte opečený seitan, zalijte zeleninou s omáčkou, dozdobte čerstvou bazalkou a podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelené karí se seitanem

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Vegetariánské Bez laktózy Vegetariánské Veganské Ráj pro vegetariány Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

200 g rýže Basmati
2 balení seitanu
olivový olej
½ lžíce zelené kari pasty
2 stroužky česneku
2 cm čerstvého zázvoru
400 ml kokosového mléka
300 ml zeleninového vývaru
1 hrst zelených fazolek
1 brokolice
200 g mraženého hrášku
sůl nebo sójová omáčka
čerstvá bazalka

Jak na to?

Rýži uvařte podle návodu na obalu.
Seitan nakrájejte na kousky, dejte na rozpálenou pánev s trochou olivového oleje a pomalu opékejte ze všech stran, dokud nezezlátne.
V hluboké pánvi na troše olivového oleje rozehřejte kari pastu, přidejte posekaný česnek a zázvor a krátce orestujte, aby se koření rozvonělo. Zalijte kokosovým mlékem a vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.
Fazolky očistěte a překrojte na poloviny, brokolici rozeberte na růžičky, hrášek propláchněte pod studenou vodou. Všechnu zeleninu přidejte do kokosového mléka a vařte, aby brokolice zůstala na skus. Podle potřeby dochuťte solí nebo sójovou omáčkou.
Do misek rozdělte opečený seitan, zalijte zeleninou s omáčkou, dozdobte čerstvou bazalkou a podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polentová kolečka se špenátem,...
Polentová kolečka se špenátem,...
Polentová kolečka se špenátem,...
Polentová kolečka se špenátem,...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Vegetariánské placičky...
Vegetariánské placičky...
Vegetariánské placičky...
Vegetariánské placičky...

Inspirujte se podobnými recepty