
Celerová polévka s tymiánem

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 1 plž
- Cibule 1 ks
- Tymián čerstvý 3 hrs.
- Celer 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Sůl
- Vývar kuřecí 850 ml
- Slanina
- Smetana ke šlehání 100 ml
- Pepř
- Máslo 1 člž
- Olej olivový 1 plž
- Cibule 1 ks
- Tymián čerstvý 3 hrs.
- Celer 1 ks
- Bobkový list 1 ks
- Sůl
- Vývar kuřecí 850 ml
- Slanina
- Smetana ke šlehání 100 ml
- Pepř
- Máslo 1 člž
Příprava
- 1V kastrolu rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli, bobkový list a tymián a opékejte 10 minut. Přidejte celer, opékejte 2 minuty. Do kastrolu přilijte vývar, osolte a opepřete. Vařte asi 10 minut, až je celer měkký. Vyndejte bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu, prohřejte, rozdělte do misek, ozdobte tymiánem, olivovým olejem a slaninou.
- 1V kastrolu rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli, bobkový list a tymián a opékejte 10 minut. Přidejte celer, opékejte 2 minuty. Do kastrolu přilijte vývar, osolte a opepřete. Vařte asi 10 minut, až je celer měkký. Vyndejte bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu, prohřejte, rozdělte do misek, ozdobte tymiánem, olivovým olejem a slaninou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.