Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

40 g másla + na vymazání forem
2 pórky, očištěné a nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř
800 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
800 g brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
4 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
300 g čedaru, nastrouhaného nahrubo

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty