×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapékané sladké brambory

Inspirujte se podobnými recepty

Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč

Zapékané sladké brambory

Co budete potřebovat

40 g másla + na vymazání forem
2 pórky, očištěné a nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř
800 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
800 g brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
4 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
300 g čedaru, nastrouhaného nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapékané sladké brambory

Hlavní chod Velmi snadné Vánoce Neobvyklé štědrovečerní menu Magazín 12/2016 Počet porcí: 6-8
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

40 g másla + na vymazání forem
2 pórky, očištěné a nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř
800 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
800 g brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
4 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
300 g čedaru, nastrouhaného nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč
Mandarinkový punč

Inspirujte se podobnými recepty