×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapékané sladké brambory

Další recepty a články

Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené...
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené brokolice s...
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém

Zapékané sladké brambory

Co budete potřebovat

40 g másla + na vymazání forem
2 pórky, očištěné a nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř
800 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
800 g brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
4 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
300 g čedaru, nastrouhaného nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapékané sladké brambory

Hlavní chod Velmi snadné Vánoce Neobvyklé štědrovečerní menu Magazín 12/2016 Počet porcí: 6-8
(0)

Co budete potřebovat

40 g másla + na vymazání forem
2 pórky, očištěné a nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, rozdrcené
sůl a pepř
800 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
800 g brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
4 lžíce olivového oleje
hrst šalvějových lístků
300 g čedaru, nastrouhaného nahrubo

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené brokolice s...
Salát z pečené brokolice s...
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém
Vanilkový krém

Inspirujte se podobnými recepty