Zapékané sladké brambory
Ingredience
40 g | másla + na vymazání forem |
2 | pórky, očištěné a nakrájené na kolečka |
2 | stroužky česneku, rozdrcené |
sůl a pepř | |
800 g | sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky |
800 g | brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky |
4 | lžíce olivového oleje |
hrst šalvějových lístků | |
300 g | čedaru, nastrouhaného nahrubo |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY