
Zapékané sladké brambory
Ingredience
40 g | másla + na vymazání forem |
2 | pórky, očištěné a nakrájené na kolečka |
2 | stroužky česneku, rozdrcené |
sůl a pepř | |
800 g | sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky |
800 g | brambor s červenou slupkou, oloupaných a nakrájených na tenké plátky |
4 | lžíce olivového oleje |
hrst šalvějových lístků | |
300 g | čedaru, nastrouhaného nahrubo |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. V rendlíku rozehřejte máslo a opečte na něm pórek s česnekem dosklovata. Trvá to tak 5 minut. Sladké i červené brambory promíchejte v míse s olejem, osolte a opepřete. Vymažte 6–8 forem velikosti porce máslem, úhledně do nich navrstvěte brambory, rozprostřete na ně pórek, posypte šalvějí a nakonec sýrem. Přikryjte volně alobalem a pečte 30 minut. Pak alobal sundejte a pečte dalších 30 minut dozlatova. Ozdobte šalvějí.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod