×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapékaná ryba s tymiánem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Zapékaná ryba s tymiánem

Co budete potřebovat

900 g brambor, oloupaných
a nakrájených na větší kusy
sůl a pepř
400 g mraženého hrášku
25 g másla
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na náplň
2 lžíce olivového oleje
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
½ pórku – zelená část
2 stroužky česneku, nasekané najemno
75 g másla
75 g mouky
500 ml plnotučného mléka, ohřátého
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a pepř
lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu
šťáva z citronu
200 g rozmrazených filetů z mořských ryb
200 g lososa
200 g vyloupaných mražených krevet

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapékaná ryba s tymiánem

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

900 g brambor, oloupaných
a nakrájených na větší kusy
sůl a pepř
400 g mraženého hrášku
25 g másla
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na náplň
2 lžíce olivového oleje
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
½ pórku – zelená část
2 stroužky česneku, nasekané najemno
75 g másla
75 g mouky
500 ml plnotučného mléka, ohřátého
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a pepř
lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu
šťáva z citronu
200 g rozmrazených filetů z mořských ryb
200 g lososa
200 g vyloupaných mražených krevet

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty