×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapékaná ryba s tymiánem

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč...
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Zapékaná ryba s tymiánem

Co budete potřebovat

900 g brambor, oloupaných
a nakrájených na větší kusy
sůl a pepř
400 g mraženého hrášku
25 g másla
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na náplň
2 lžíce olivového oleje
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
½ pórku – zelená část
2 stroužky česneku, nasekané najemno
75 g másla
75 g mouky
500 ml plnotučného mléka, ohřátého
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a pepř
lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu
šťáva z citronu
200 g rozmrazených filetů z mořských ryb
200 g lososa
200 g vyloupaných mražených krevet

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapékaná ryba s tymiánem

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

900 g brambor, oloupaných
a nakrájených na větší kusy
sůl a pepř
400 g mraženého hrášku
25 g másla
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na náplň
2 lžíce olivového oleje
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
½ pórku – zelená část
2 stroužky česneku, nasekané najemno
75 g másla
75 g mouky
500 ml plnotučného mléka, ohřátého
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a pepř
lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu
šťáva z citronu
200 g rozmrazených filetů z mořských ryb
200 g lososa
200 g vyloupaných mražených krevet

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Banánové kakao
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s rozmarýnem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čaj s ovocem
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál
Čočkový dhál

Inspirujte se podobnými recepty