×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapékaná ryba s tymiánem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Zapékaná ryba s tymiánem

Co budete potřebovat

900 g brambor, oloupaných
a nakrájených na větší kusy
sůl a pepř
400 g mraženého hrášku
25 g másla
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na náplň
2 lžíce olivového oleje
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
½ pórku – zelená část
2 stroužky česneku, nasekané najemno
75 g másla
75 g mouky
500 ml plnotučného mléka, ohřátého
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a pepř
lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu
šťáva z citronu
200 g rozmrazených filetů z mořských ryb
200 g lososa
200 g vyloupaných mražených krevet

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapékaná ryba s tymiánem

Snadné Tymián Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

900 g brambor, oloupaných
a nakrájených na větší kusy
sůl a pepř
400 g mraženého hrášku
25 g másla
kůra z 1 citronu, nastrouhaná najemno
Na náplň
2 lžíce olivového oleje
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
3 řapíky celeru, nakrájené nadrobno
½ pórku – zelená část
2 stroužky česneku, nasekané najemno
75 g másla
75 g mouky
500 ml plnotučného mléka, ohřátého
1 lžička dijonské hořčice
mořská sůl a pepř
lístky z 5 snítek čerstvého tymiánu
šťáva z citronu
200 g rozmrazených filetů z mořských ryb
200 g lososa
200 g vyloupaných mražených krevet

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka v osolené vodě. Hrášek zalijte vařící vodou, nechte rozmrznout a pak ho rozmixujte. Scezené brambory rozšťouchejte a smíchejte s hráškem, máslem a citronovou kůrou. Osolte a opepřete.
Připravte si náplň. V pánvi rozpalte olivový olej a rychle na něm opečte mrkev, řapíkatý celer i pórek, nakonec na minutu i česnek. Nechte zatím vystydnout.
V kastrůlku rozpusťte na mírném ohni máslo, zasypte ho moukou a za stálého míchání vytvořte hladkou jíšku. Postupně do ní přilévejte mléko, stále míchejte metlou, až se začne vařit. Zvolna vařte 2 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny, přidejte dijonskou hořčici a dochuťte solí, pepřem, tymiánem a citronovou šťávou podle chuti. Předehřejte troubu na 200°C.
Ryby nakrájejte na větší kostky a rozprostřete je na dno zapékací mísy. Přidejte celé krevety, zasypte opečenou zeleninou a vše přelijte omáčkou. Jako poslední vrstvu rovnoměrně rozprostřete hráškovo- -bramborové pyré a uhlaďte je lžící. Pečte 35 minut, až pyré začne zlátnout.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.