Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečený lilek
Albert logoAlbert logo
  • Zapečený lilek
Zapečený lilek

Zapečený lilek

Snadné
46-60 minut
4/5
Vegetariánské
Grilování
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Lilek 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Chilli mleté 1/4 člž
  • Skořice mletá
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Lilek 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Chilli mleté 1/4 člž
  • Skořice mletá
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou.
2
Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř.
3
V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky.
4
Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní.
5
Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.
1
Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou.
2
Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř.
3
V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky.
4
Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní.
5
Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.