×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečený lilek

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Zapečený lilek

Co budete potřebovat

2 středně velké žíhané lilky,
nakrájené na tenké plátky
sůl
olivový olej
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 větší stroužky česneku
¼ lžičky sušeného chilli
špetka skořice
400g plechovka krájených rajčat
2 lžíce hladkolisté petrželky,
nasekané nadrobno

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou. Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř. V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky. Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní.
Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený lilek

Hlavní chod Snadné Vegetariánské Zapékání Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (39)

Co budete potřebovat

2 středně velké žíhané lilky,
nakrájené na tenké plátky
sůl
olivový olej
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 větší stroužky česneku
¼ lžičky sušeného chilli
špetka skořice
400g plechovka krájených rajčat
2 lžíce hladkolisté petrželky,
nasekané nadrobno

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli vypotit, pak je osušte papírovou utěrkou. Těžkou litinovou pánev, kterou můžete dát do trouby, tence potřete olejem a postupně na ní osmahněte na středním ohni plátky lilků z obou stran dozlatohněda, každou stranu přibližně 2 minuty. Pokud je třeba, přidejte olej. Lilky zatím vyndejte na talíř. V pánvi osmahněte cibuli dosklovita, asi 5 minut, pak přidejte česnek, chilli, sůl, skořici a opékejte asi 1 minutu. Přilijte rajčata a vše vařte asi 5 minut do zhoustnutí. Sundejte z plotny a vmíchejte polovinu petrželky. Z pánve přelijte do misky asi ¾ omáčky. Do pánve se zbytkem omáčky naskládejte rovnoměrně vrstvu lilků, lžící rovnoměrně na lilky rozetřete část omáčky a pokračujte ve vrstvení podobně jako u lasagní.
Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na 45 minut, až je lilek hodně měkký a omáčka zhoustne. Potom pánev vyndejte z trouby a nechte 10 minut stát. Nakonec jídlo posypte zbylou hladkolistou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty