×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečený černý kořen

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Zapečený černý kořen

Co budete potřebovat

1200 g černého kořene
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
950 ml mléka
sůl a pepř podle chuti
muškátový oříšek, nastrouhaný
hrst bazalky, natrhané + k podávání
120 g čedaru, nastrouhaného
120 g ementálu, nastrouhaného

Jak na to?

Do mísy naliji vodu. Černý kořen oloupu a okrájím konce. Oloupaný kořen přesunu do mísy s vodou. Černý kořen nakrájím na tenké plátky a vrátím je do vody, aby nezhnědly. Ve velkém hrnci rozpustím máslo, přisypu mouku, stáhnu a za stálého míchání udělám světlou jíšku. K jíšce přilévám mléko a vařím asi 3 minuty do zhoustnutí. Osolím, okořením pepřem a muškátovým oříškem a přihodím bazalku. Černý kořen sliji a osuším, abych ho zbavila latexu, který z něj vytéká a má hořkou chuť. Dám ho do hrnce s bešamelem, přivedu k varu a na mírném plameni vařím 25–30 minut doměkka. Předehřeji troubu na 200 °C a rošt dám do horní třetiny trouby.
Bešamel s černým kořenem přeliji do zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm a posypu oběma sýry. Peču 20 minut, až se sýry roztečou a všechno krásně bublá. Zapnu grilování a ještě 5 minut griluji, aby se vytvořila křupavá a zlatavá krustička. Vyndám z trouby, nechám ještě 10 minut stát a posypu lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený černý kořen

Snadné Česká Zapékání Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

1200 g černého kořene
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
950 ml mléka
sůl a pepř podle chuti
muškátový oříšek, nastrouhaný
hrst bazalky, natrhané + k podávání
120 g čedaru, nastrouhaného
120 g ementálu, nastrouhaného

Jak na to?

Do mísy naliji vodu. Černý kořen oloupu a okrájím konce. Oloupaný kořen přesunu do mísy s vodou. Černý kořen nakrájím na tenké plátky a vrátím je do vody, aby nezhnědly. Ve velkém hrnci rozpustím máslo, přisypu mouku, stáhnu a za stálého míchání udělám světlou jíšku. K jíšce přilévám mléko a vařím asi 3 minuty do zhoustnutí. Osolím, okořením pepřem a muškátovým oříškem a přihodím bazalku. Černý kořen sliji a osuším, abych ho zbavila latexu, který z něj vytéká a má hořkou chuť. Dám ho do hrnce s bešamelem, přivedu k varu a na mírném plameni vařím 25–30 minut doměkka. Předehřeji troubu na 200 °C a rošt dám do horní třetiny trouby.
Bešamel s černým kořenem přeliji do zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm a posypu oběma sýry. Peču 20 minut, až se sýry roztečou a všechno krásně bublá. Zapnu grilování a ještě 5 minut griluji, aby se vytvořila křupavá a zlatavá krustička. Vyndám z trouby, nechám ještě 10 minut stát a posypu lístky bazalky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty