×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečený černý kořen

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Zapečený černý kořen

Co budete potřebovat

1200 g černého kořene
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
950 ml mléka
sůl a pepř podle chuti
muškátový oříšek, nastrouhaný
hrst bazalky, natrhané + k podávání
120 g čedaru, nastrouhaného
120 g ementálu, nastrouhaného

Jak na to?

Do mísy naliji vodu. Černý kořen oloupu a okrájím konce. Oloupaný kořen přesunu do mísy s vodou. Černý kořen nakrájím na tenké plátky a vrátím je do vody, aby nezhnědly. Ve velkém hrnci rozpustím máslo, přisypu mouku, stáhnu a za stálého míchání udělám světlou jíšku. K jíšce přilévám mléko a vařím asi 3 minuty do zhoustnutí. Osolím, okořením pepřem a muškátovým oříškem a přihodím bazalku. Černý kořen sliji a osuším, abych ho zbavila latexu, který z něj vytéká a má hořkou chuť. Dám ho do hrnce s bešamelem, přivedu k varu a na mírném plameni vařím 25–30 minut doměkka. Předehřeji troubu na 200 °C a rošt dám do horní třetiny trouby.
Bešamel s černým kořenem přeliji do zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm a posypu oběma sýry. Peču 20 minut, až se sýry roztečou a všechno krásně bublá. Zapnu grilování a ještě 5 minut griluji, aby se vytvořila křupavá a zlatavá krustička. Vyndám z trouby, nechám ještě 10 minut stát a posypu lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený černý kořen

Snadné Česká Zapékání Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 3 (1)

Co budete potřebovat

1200 g černého kořene
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
950 ml mléka
sůl a pepř podle chuti
muškátový oříšek, nastrouhaný
hrst bazalky, natrhané + k podávání
120 g čedaru, nastrouhaného
120 g ementálu, nastrouhaného

Jak na to?

Do mísy naliji vodu. Černý kořen oloupu a okrájím konce. Oloupaný kořen přesunu do mísy s vodou. Černý kořen nakrájím na tenké plátky a vrátím je do vody, aby nezhnědly. Ve velkém hrnci rozpustím máslo, přisypu mouku, stáhnu a za stálého míchání udělám světlou jíšku. K jíšce přilévám mléko a vařím asi 3 minuty do zhoustnutí. Osolím, okořením pepřem a muškátovým oříškem a přihodím bazalku. Černý kořen sliji a osuším, abych ho zbavila latexu, který z něj vytéká a má hořkou chuť. Dám ho do hrnce s bešamelem, přivedu k varu a na mírném plameni vařím 25–30 minut doměkka. Předehřeji troubu na 200 °C a rošt dám do horní třetiny trouby.
Bešamel s černým kořenem přeliji do zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm a posypu oběma sýry. Peču 20 minut, až se sýry roztečou a všechno krásně bublá. Zapnu grilování a ještě 5 minut griluji, aby se vytvořila křupavá a zlatavá krustička. Vyndám z trouby, nechám ještě 10 minut stát a posypu lístky bazalky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty