×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečení motýlci s mozzarellou

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Zapečení motýlci s mozzarellou

Co budete potřebovat

230 g těstovin, motýlků
1 lžička olivového oleje
1 stroužek česneku, drcený
2 × 400g konzerva krájených rajčat
¼ lžičky sušeného oregana
špetka cukru
sůl, pepř
200 g šunky nebo jiné oblíbené uzeniny, nakrájené na kostičky
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
50 g parmazánu, nastrouhaného
hrst rozmarýnových lístků na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte je a odložte stranou. V pánvi rozehřejte olej a minutku opékejte česnek. Vlijte rajčata, přidejte oregano a cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte za stálého míchání 5–8 minut. Osolte a opepřete. V pekáčku smíchejte těstoviny, uzeninu a polovinu mozzarelly. Navrchu posypte zbylou mozzarellou a parmazánem a pečte dozlatova 15 minut. Ozdobte čerstvým rozmarýnem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečení motýlci s mozzarellou

Hlavní chod Velmi snadné Magazín 11/2016 Počet porcí: 4-6
Průměrné hodnocení 5 (17)

Co budete potřebovat

230 g těstovin, motýlků
1 lžička olivového oleje
1 stroužek česneku, drcený
2 × 400g konzerva krájených rajčat
¼ lžičky sušeného oregana
špetka cukru
sůl, pepř
200 g šunky nebo jiné oblíbené uzeniny, nakrájené na kostičky
250 g mozzarelly, natrhané na kousky
50 g parmazánu, nastrouhaného
hrst rozmarýnových lístků na ozdobu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny uvařte podle návodu, sceďte je a odložte stranou. V pánvi rozehřejte olej a minutku opékejte česnek. Vlijte rajčata, přidejte oregano a cukr. Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte za stálého míchání 5–8 minut. Osolte a opepřete. V pekáčku smíchejte těstoviny, uzeninu a polovinu mozzarelly. Navrchu posypte zbylou mozzarellou a parmazánem a pečte dozlatova 15 minut. Ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty