Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečená zelenina
Albert logoAlbert logo
  • Zapečená zelenina

Zapečená zelenina

Zapečená zelenina
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hořčice plnotučná 2 člž
  • Mouka hladká 50 g
  • Mléko BIO 600 ml
  • Květák 1 ks
  • Brambory 2 ks
  • Eidam strouhaný 200 g
  • Brokolice 1 ks
  • Hrášek mražený 200 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Hořčice plnotučná 2 člž
  • Mouka hladká 50 g
  • Mléko BIO 600 ml
  • Květák 1 ks
  • Brambory 2 ks
  • Eidam strouhaný 200 g
  • Brokolice 1 ks
  • Hrášek mražený 200 g
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Z másla a mouky připravte jíšku. Jemně ji opražte, přidejte hořčici, pak po malých dávkách přilévejte mléko. Nepřestávejte míchat, jinak by vznikly žmolky.
2
Až začne bešamel houstnout a probublávat, odstavte ho z vařiče a nasypte do něj většinu sýru – hrst si nechte stranou.
3
Troubu předehřejte na 220 °C, dejte vařit vodu do většího hrnce. Brambory nakrájené na plátky pět minut povařte, na tři minuty k nim přidejte i brokolici a květák a na poslední minutu mražený hrášek.
4
Vše pečlivě sceďte, dejte si stranou tolik bramborových plátku, aby vám zbylo na celý povrch, a zbývající zeleninu opatrně zamíchejte do bešamelu. Přidejte i pažitku, osolte podle chuti a vše dobře promíchejte.
5
Směs nalijte do zapékací mísy, na povrch naskládejte zbylé brambory, posypte odloženým sýrem a pečte dvacet až pětadvacet minut – dokud horní vrstva brambor nezezlátne.
1
Z másla a mouky připravte jíšku. Jemně ji opražte, přidejte hořčici, pak po malých dávkách přilévejte mléko. Nepřestávejte míchat, jinak by vznikly žmolky.
2
Až začne bešamel houstnout a probublávat, odstavte ho z vařiče a nasypte do něj většinu sýru – hrst si nechte stranou.
3
Troubu předehřejte na 220 °C, dejte vařit vodu do většího hrnce. Brambory nakrájené na plátky pět minut povařte, na tři minuty k nim přidejte i brokolici a květák a na poslední minutu mražený hrášek.
4
Vše pečlivě sceďte, dejte si stranou tolik bramborových plátku, aby vám zbylo na celý povrch, a zbývající zeleninu opatrně zamíchejte do bešamelu. Přidejte i pažitku, osolte podle chuti a vše dobře promíchejte.
5
Směs nalijte do zapékací mísy, na povrch naskládejte zbylé brambory, posypte odloženým sýrem a pečte dvacet až pětadvacet minut – dokud horní vrstva brambor nezezlátne.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.