Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zapečená zelenina s trhaným hovězím na černém česneku

Zapečená zelenina s trhaným hovězím na černém česneku

Vyzkoušejte rychlé recepty, které jsou navíc z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, a tak neztratíte čas ani mytím nádobí.

Ingredience

1 květák
½ červené cibule
2 mrkve
2 jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
sůl
180 ml smetany na vaření (12 %)
3 vejce
pepř
¼ lžičky mletého muškátového květu
150 g strouhaného eidamu
1 hovězí pečeně sous vide s černým česnekem Albert Excellent
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Omytý květák rozeberte a nasekejte na drobné růžičky. Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky a omytou mrkev na kolečka. Jarní cibulky očistěte, přepulte a podélně rozkrojte.

2. Do zapékací mísy vytřené olejem vsypte zeleninu kromě jarních cibulek. Osolte a rukama promíchejte.

3. Ve střední misce ručním mixérem vyšlehejte smetanu s vejci, špetkou soli, pepřem, muškátovým květem a 2/3 množství sýra. Směsí přelijte zeleninu v zapékací míse a ještě ji svrchu zasypte zbylým sýrem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

4. Otevřete obal s hovězím sous vide a vyjměte maso. Vidličkami je natrhejte na menší kousky. Po 10 minutách pečení zeleninu zasypte jarní cibulkou i trhaným masem. Ještě 10 minut dopékejte.

5. Podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty