×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečená vejce se špenátem a houbami

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Zapečená vejce se špenátem a houbami

Co budete potřebovat

2 svazky špenátu
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
150 g žampionů
20 g másla
hrst čerstvého tymiánu
150–200 g slaniny
300 ml smetany ke šlehání
150 g měkkého kozího sýru
4 velká vejce
chléb
cherry rajčata

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte zapékací misku o objemu asi 300 ml. K varu ve větším hrnci přiveďte asi 185 ml studené vody. Přidejte špenát, snižte plamen a vařte asi minutu. Sceďte a špenát vyždímejte, co nejvíc to půjde. Pak jej nahrubo nasekejte, dejte na dno zapékací misky a osolte ho a opepřete. Olej rozpalte v širší pánvi. Přidejte houby a opékejte je 4 až 5 minut doměkka. Přidejte máslo a čerstvý tymián, zahřejte, a pak navrstvěte na špenát. Pánev dejte znovu na oheň, přidejte špalíky slaniny a nechte je pár minut vypéct, pak je dejte na houby. Vše přelijte smetanou. Znovu osolte a opepřete, navrch nasypejte sýr a vyklepněte vejce. Ozdobte dalším tymiánem a dejte doprostřed pekáče. Nalijte do něj studenou vodu, aby sahala do půlky zapékací mísy. Pečte 25 až 30 minut. Podávejte s opečeným chlebem a cherry rajčaty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečená vejce se špenátem a houbami

Snídaně Snadné Chuťovky Vegetariánské Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

2 svazky špenátu
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
150 g žampionů
20 g másla
hrst čerstvého tymiánu
150–200 g slaniny
300 ml smetany ke šlehání
150 g měkkého kozího sýru
4 velká vejce
chléb
cherry rajčata

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte zapékací misku o objemu asi 300 ml. K varu ve větším hrnci přiveďte asi 185 ml studené vody. Přidejte špenát, snižte plamen a vařte asi minutu. Sceďte a špenát vyždímejte, co nejvíc to půjde. Pak jej nahrubo nasekejte, dejte na dno zapékací misky a osolte ho a opepřete. Olej rozpalte v širší pánvi. Přidejte houby a opékejte je 4 až 5 minut doměkka. Přidejte máslo a čerstvý tymián, zahřejte, a pak navrstvěte na špenát. Pánev dejte znovu na oheň, přidejte špalíky slaniny a nechte je pár minut vypéct, pak je dejte na houby. Vše přelijte smetanou. Znovu osolte a opepřete, navrch nasypejte sýr a vyklepněte vejce. Ozdobte dalším tymiánem a dejte doprostřed pekáče. Nalijte do něj studenou vodu, aby sahala do půlky zapékací mísy. Pečte 25 až 30 minut. Podávejte s opečeným chlebem a cherry rajčaty.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Inspirujte se podobnými recepty