
Žampiony portobello s mletým masem a nivou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Žampiony portobello 8 ks
- Olej slunečnicový
- Cibule 3 ks
- Sýr Niva 150 g
- Mleté maso mix 500 g
- Petrželka čerstvá
- Pepř
- Kmín mletý
- Sůl
- Žampiony portobello 8 ks
- Olej slunečnicový
- Cibule 3 ks
- Sýr Niva 150 g
- Mleté maso mix 500 g
- Petrželka čerstvá
- Pepř
- Kmín mletý
- Sůl
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Očistěte žampiony a vykrojte z nich nožičky. Kloboučky poklaďte na plech, vymazaný olejem.
- 3Nožičky rozkrájejte a s cibulí je na troše oleje v pánvi osmahněte dosklovita. Vyndejte a nechte zchladnout.
- 4K mletému masu v míse přidejte směs nožiček a cibule, nivu, osolte, opepřete a přidejte kmín. Vše důkladně promíchejte a naplňte tím hlavičky hub. Plněné žampiony pečte zhruba hodinu.
- 5Na talíři pokrm ozdobte petrželkou. Jako příloha je výborná bramborová kaše či vařené brambory.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C.
- 2Očistěte žampiony a vykrojte z nich nožičky. Kloboučky poklaďte na plech, vymazaný olejem.
- 3Nožičky rozkrájejte a s cibulí je na troše oleje v pánvi osmahněte dosklovita. Vyndejte a nechte zchladnout.
- 4K mletému masu v míse přidejte směs nožiček a cibule, nivu, osolte, opepřete a přidejte kmín. Vše důkladně promíchejte a naplňte tím hlavičky hub. Plněné žampiony pečte zhruba hodinu.
- 5Na talíři pokrm ozdobte petrželkou. Jako příloha je výborná bramborová kaše či vařené brambory.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.