×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Žampiony pečené s pestem a mozzarellou

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Žampiony pečené s pestem a mozzarellou

Co budete potřebovat

4 žampiony portobello
240 g cherry rajčat
olivový olej
sůl
pepř
1 stroužek česneku
35 g strouhanky
2 lžičky citronové kůry
1 lžíce hladkolisté petrželky
4 plátky chleba
bazalkové pesto
minimozzarella bocconcini

Jak na to?

Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte 4 velké žampiony portobello (nožkou nahoru), 240 g cherry rajčat na větvičce, zastříkněte olivovým olejem a podle chuti osolte a opepřete. Při 180 °C pečte 20–25 minut nebo dokud nejsou houby měkké. Me­zitím v pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte rozmělněný 1 stroužek česneku, 35 g čerstvé strouhanky a opékejte dozlatova. Vmíchejte asi 2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry a 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky. Pod grilem opečte 4 plátky chle­ba, na každý posaďte žampion, pár rajčátek, zasypte směsí strouhanky, přidejte bazalkové pesto a pár kuliček bocconcini (minimozzarelly). Zastříkněte olejem a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Žampiony pečené s pestem a mozzarellou

Předkrm Snadné Italská Chuťovky Pečení Silvestr Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

4 žampiony portobello
240 g cherry rajčat
olivový olej
sůl
pepř
1 stroužek česneku
35 g strouhanky
2 lžičky citronové kůry
1 lžíce hladkolisté petrželky
4 plátky chleba
bazalkové pesto
minimozzarella bocconcini

Jak na to?

Na plech vyložený pečicím papírem vyskládejte 4 velké žampiony portobello (nožkou nahoru), 240 g cherry rajčat na větvičce, zastříkněte olivovým olejem a podle chuti osolte a opepřete. Při 180 °C pečte 20–25 minut nebo dokud nejsou houby měkké. Me­zitím v pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje, přidejte rozmělněný 1 stroužek česneku, 35 g čerstvé strouhanky a opékejte dozlatova. Vmíchejte asi 2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry a 1 lžíci nasekané hladkolisté petrželky. Pod grilem opečte 4 plátky chle­ba, na každý posaďte žampion, pár rajčátek, zasypte směsí strouhanky, přidejte bazalkové pesto a pár kuliček bocconcini (minimozzarelly). Zastříkněte olejem a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Pikantní kuřecí křídla
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Brambory zapečené s třemi...
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka
Dip z tuňáka

Inspirujte se podobnými recepty