Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 sáčky rýže Albert
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g žampionů
1 lžíce rostlinného oleje
10 g másla
pepř
1 lžička majoránky
1⁄2 kostky zeleninového bujonu
100 ml suchého bílého vína
180 ml smetany na vaření (12 %)
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Rýži uvařte dle návodu na obalu.
2. Oloupanou cibuli a česnek pokrájejte nadrobno, žampiony na plátky.
3. V hlubší pánvi rozehřejte olej s máslem. Zpěňte cibuli a česnek, vsypte žampiony, pepř a sušenou majoránku. Opékejte 10 minut. Přidejte zeleninový bujon a podlijte bílým vínem. Za stálého míchání nechte odpařit, podlijte smetanou a případně dosolte.
4. Podávejte s rýží, posypané petrželkou.

Pomohl vám recept?
35hodnocení4

Další videorecepty