×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zajíček ve skoku

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové...
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Zajíček ve skoku

Co budete potřebovat

180 g polohrubé mouky
25 g kakaa holandského typu
5 g jedlé sody
2 velká vejce
180 g krupicového cukru
45 g slunečnicového oleje
250 ml kefíru
NA ZDOBENÍ
250 g mascarpone
50–70 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru
400 g marcipánu nebo fondánu
potravinářské barvy oranžová, zelená, růžová, rozpuštěná bílá čokoláda na slepování, strouhaný kokos na ozdobu

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosijte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.
Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Přidejte zelenou barvu a promíchejte. Na talířek si rozdrobte 1–2 vychladlé upečené muffiny.
Na každý muffin dejte zhruba lžíci zeleného krému a špachtlí nebo nožem ho jemně uhlaďte. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému. Navrch posaďte zajíčka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zajíček ve skoku

Dezert Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: na 10 zajíců
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

180 g polohrubé mouky
25 g kakaa holandského typu
5 g jedlé sody
2 velká vejce
180 g krupicového cukru
45 g slunečnicového oleje
250 ml kefíru
NA ZDOBENÍ
250 g mascarpone
50–70 ml smetany ke šlehání
40 g moučkového cukru
400 g marcipánu nebo fondánu
potravinářské barvy oranžová, zelená, růžová, rozpuštěná bílá čokoláda na slepování, strouhaný kokos na ozdobu

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosijte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.
Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Přidejte zelenou barvu a promíchejte. Na talířek si rozdrobte 1–2 vychladlé upečené muffiny.
Na každý muffin dejte zhruba lžíci zeleného krému a špachtlí nebo nožem ho jemně uhlaďte. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému. Navrch posaďte zajíčka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Borůvkové knedlíky z...
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Meruňkové bramborové knedlíky
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Řecké jogurtové koblihy
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...

Inspirujte se podobnými recepty