Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Zachraňte borůvky borůvkovými sušenkami

Zachraňte borůvky borůvkovými sušenkami

Ingredience

135 g hladké mouky
½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
sůl
80 g másla
90 g krupicového cukru
100 g borůvek
70 g bílých čokoládových pecek

Postup přípravy

1. V míse metličkou rozmíchejte 135 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva a sůl.
2. Rozmixujte 80 g změklého másla s 90 g krupicového cukru do světlejší a nadýchané směsi. Přidejte 80 g borůvek a opět společně rozmixujte.
3. Postupně přimíchejte suchou směs a vymíchejte těsto. Nakonec vmíchejte celé zbylé borůvky, 70 g čokoládových pecek a přikryté dejte na 30 minut do mrazáku.
4. Z těsta vytvarujte 12 kuliček a poklaďte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte na 200 °C asi 10 minut. Před podáváním je nechte 10 minut odpočinout. Sušenky ocení nejen vaše děti.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty