Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTřešňový pohár pro letní mlsání
Albert logoAlbert logo
  • Třešňový pohár pro letní mlsání

Třešňový pohár pro letní mlsání

Třešňový pohár pro letní mlsání
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Pro děti
Léto
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Ovesné vločky 50 g
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Kakao holandské 30 g
  • Máslo 210 g
  • Sůl
  • Cukr třtinový 100 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Třešně 500 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Citron
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 g
  • Mascarpone 250 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Cukr moučkový 2 plž
  • Ovesné vločky 50 g
  • Mouka polohrubá 150 g
  • Kakao holandské 30 g
  • Máslo 210 g
  • Sůl
  • Cukr třtinový 100 g
  • Ořechy lískové 50 g
  • Třešně 500 g
  • Cukr krupicový 100 g
  • Citron
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 g
  • Mascarpone 250 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Cukr moučkový 2 plž

Příprava

1
V míse smíchejte 50 g ovesných vloček, 150 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 100 g třtinového cukru, 200 g změklého másla, špetku soli, 50 g nasekaných lískových ořechů a pomocí rukou připravte drobenku. Vsypte ji do zapékací mísy vymazané máslem a pečte na 180 °C po dobu 20–25 minut.
2
Do hrnce vložte 250 g omytých a vypeckovaných třešní, 100 g cukru krupice, šťávu z ½ citronu a za stálého míchání vařte, dokud se třešně nerozvaří. Ve střední míse smíchejte 200 g smetany, 250 g mascarpone, semínka z vanilkového lusku, 2 lžíce moučkového cukru, špetku soli a pomocí mixéru vyšlehejte nadýchaný krém. Poté přidejte 2 lžíce třešňového rozvaru a lehce promíchejte metličkou.
3
Na dno servírovacích skleniček dejte 3 lžíce upečené drobenky, 2 lžíce třešňového rozvaru, část smetanového krému, znova zasypte upečenou drobenkou, přelijte rozvarem a zakončete krémem, který naneste pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
4
Poháry podávejte přelité zbytkem třešňového rozvaru, ozdobené čerstvými třešněmi. Hříšně dobré poháry se stanou potěšením léta.
1
V míse smíchejte 50 g ovesných vloček, 150 g polohrubé mouky, 30 g kakaa, 100 g třtinového cukru, 200 g změklého másla, špetku soli, 50 g nasekaných lískových ořechů a pomocí rukou připravte drobenku. Vsypte ji do zapékací mísy vymazané máslem a pečte na 180 °C po dobu 20–25 minut.
2
Do hrnce vložte 250 g omytých a vypeckovaných třešní, 100 g cukru krupice, šťávu z ½ citronu a za stálého míchání vařte, dokud se třešně nerozvaří. Ve střední míse smíchejte 200 g smetany, 250 g mascarpone, semínka z vanilkového lusku, 2 lžíce moučkového cukru, špetku soli a pomocí mixéru vyšlehejte nadýchaný krém. Poté přidejte 2 lžíce třešňového rozvaru a lehce promíchejte metličkou.
3
Na dno servírovacích skleniček dejte 3 lžíce upečené drobenky, 2 lžíce třešňového rozvaru, část smetanového krému, znova zasypte upečenou drobenkou, přelijte rozvarem a zakončete krémem, který naneste pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou.
4
Poháry podávejte přelité zbytkem třešňového rozvaru, ozdobené čerstvými třešněmi. Hříšně dobré poháry se stanou potěšením léta.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.