×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vývar s rozšlehaným vejcem

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Vývar s rozšlehaným vejcem

Co budete potřebovat

4 kuřecí paličky
1 cibule, oloupaná, přepůlená
2 mrkve
1 petržel
2 vrchovaté lžíce másla
2 vejce
1 lžíce dětské krupičky
sůl
špetka muškátového oříšku
čerstvá petrželka, nasekaná

Jak na to?

1. Maso vložte do hrnce, zalijte litrem a půl vody, přidejte cibuli, jednu oloupanou, přepůlenou mrkev i oloupanou petržel a na nejslabším plameni vařte zhruba hodinu.
2. Zeleninu z polévky vyndejte a vyhoďte, kuře vyndejte, nechte lehce zchladnout, odstraňte kůži, maso oberte od kostí a nakrájejte nebo natrhejte a vraťte zpátky do hrnce. Druhou mrkev oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Máslo nechte rozpustit v menší pánvičce a pak na něm osmahněte mrkev, aby lehce chytila barvu a změkla. Mrkev i s máslem přendejte do polévky. Vajíčka vyklepněte do hrnečku, vidličkou našlehejte, přisypte dětskou krupičku, sůl a špetku
muškátového oříšku a opět našlehejete. Ve vroucí polévce utvořte pomocí metličky vír a vlijte do ní ochucená vejce. Povařte, dosolte a podávejte ozdobené petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vývar s rozšlehaným vejcem

Polévka Velmi snadné Česká Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

4 kuřecí paličky
1 cibule, oloupaná, přepůlená
2 mrkve
1 petržel
2 vrchovaté lžíce másla
2 vejce
1 lžíce dětské krupičky
sůl
špetka muškátového oříšku
čerstvá petrželka, nasekaná

Jak na to?

1. Maso vložte do hrnce, zalijte litrem a půl vody, přidejte cibuli, jednu oloupanou, přepůlenou mrkev i oloupanou petržel a na nejslabším plameni vařte zhruba hodinu.
2. Zeleninu z polévky vyndejte a vyhoďte, kuře vyndejte, nechte lehce zchladnout, odstraňte kůži, maso oberte od kostí a nakrájejte nebo natrhejte a vraťte zpátky do hrnce. Druhou mrkev oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Máslo nechte rozpustit v menší pánvičce a pak na něm osmahněte mrkev, aby lehce chytila barvu a změkla. Mrkev i s máslem přendejte do polévky. Vajíčka vyklepněte do hrnečku, vidličkou našlehejte, přisypte dětskou krupičku, sůl a špetku
muškátového oříšku a opět našlehejete. Ve vroucí polévce utvořte pomocí metličky vír a vlijte do ní ochucená vejce. Povařte, dosolte a podávejte ozdobené petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty