Výletnický guláš
Ingredience
800 g | hovězí kližky |
3 | velké cibule |
slunečnicový olej | |
sůl a pepř | |
1 | špetka kmínu |
1 | lžíce rajského protlaku |
3 | lžíce sladké mleté papriky |
1–1,2 l | hovězího vývaru |
2 | lžíce hladké mouky |
3 | stroužky česneku |
1 | špetka majoránky |
chléb k podávání |
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli pomalu restujte. Dopřejte jí alespoň 10 minut na mírném plamenu, měla by jen lehce zhnědnout.
Přidejte maso a nechte zatáhnout ze všech stran. Dochuťte solí, pepřem a kmínem a dalších pět minut restujte. Poté přidejte protlak a papriku, krátce orestujte a zalijte litrem vývaru. Zakryjte poklicí a duste asi hodinu. Občas zkontrolujte, pokud bude třeba, přilijte vývar.
Krátce před koncem dušení rozehřejte na pánvi pár lžic oleje, přidejte mouku a usmažte hnědou hladkou jíšku. Přidejte ji do guláše, důkladně zamíchejte a nechte pár minut provařit. Poté přidejte utřený česnek a majoránku a ještě krátce povařte.
Podávejte s chlebem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY