×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Výletnický guláš

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Výletnický guláš

Co budete potřebovat

800 g hovězí kližky
3 velké cibule
slunečnicový olej
sůl a pepř
1 špetka kmínu
1 lžíce rajského protlaku
3 lžíce sladké mleté papriky
1–1,2 l hovězího vývaru
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 špetka majoránky
chléb k podávání

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli pomalu restujte. Dopřejte jí alespoň 10 minut na mírném plamenu, měla by jen lehce zhnědnout.
Přidejte maso a nechte zatáhnout ze všech stran. Dochuťte solí, pepřem a kmínem a dalších pět minut restujte. Poté přidejte protlak a papriku, krátce orestujte a zalijte litrem vývaru. Zakryjte poklicí a duste asi hodinu. Občas zkontrolujte, pokud bude třeba, přilijte vývar.
Krátce před koncem dušení rozehřejte na pánvi pár lžic oleje, přidejte mouku a usmažte hnědou hladkou jíšku. Přidejte ji do guláše, důkladně zamíchejte a nechte pár minut provařit. Poté přidejte utřený česnek a majoránku a ještě krátce povařte.
Podávejte s chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Výletnický guláš

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Bez laktózy Magazín 6/2017 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 1 (3)

Co budete potřebovat

800 g hovězí kližky
3 velké cibule
slunečnicový olej
sůl a pepř
1 špetka kmínu
1 lžíce rajského protlaku
3 lžíce sladké mleté papriky
1–1,2 l hovězího vývaru
2 lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
1 špetka majoránky
chléb k podávání

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky o hraně asi 3 cm. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli pomalu restujte. Dopřejte jí alespoň 10 minut na mírném plamenu, měla by jen lehce zhnědnout.
Přidejte maso a nechte zatáhnout ze všech stran. Dochuťte solí, pepřem a kmínem a dalších pět minut restujte. Poté přidejte protlak a papriku, krátce orestujte a zalijte litrem vývaru. Zakryjte poklicí a duste asi hodinu. Občas zkontrolujte, pokud bude třeba, přilijte vývar.
Krátce před koncem dušení rozehřejte na pánvi pár lžic oleje, přidejte mouku a usmažte hnědou hladkou jíšku. Přidejte ji do guláše, důkladně zamíchejte a nechte pár minut provařit. Poté přidejte utřený česnek a majoránku a ještě krátce povařte.
Podávejte s chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty