×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vláčný čokoládový dort

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Vláčný čokoládový dort

Co budete potřebovat

85 g másla + na vymazání
hrubá mouka na vysypání formy
85 g 60% čokolády
1 lžíce brandy (muže být i rum)
3 vejce
85 g zlatého třtinového cukru
85 g lískových oříšku, nasucho opražených a namletých
4 velmi měkké hrušky
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Dortovou formu o průměru 26 centimetru vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte k ní máslo, posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte rozpustit. Sejmete z ohně, vmíchejte brandy a nechte zchladnout. Žloutky vymíchejte s cukrem do běla a pak je spolu s lískovými oříšky přidejte k čokoládové hmotě. Po částech přidejte i bílky ušlehané dotuha. Směsí naplňte formu a navrch dejte oloupané a přepůlené hrušky – řeznou stranou dolu – a pečte 40 minut. Nechte zchladnout a podávejte pocukrované.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vláčný čokoládový dort

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 7/2010
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

85 g másla + na vymazání
hrubá mouka na vysypání formy
85 g 60% čokolády
1 lžíce brandy (muže být i rum)
3 vejce
85 g zlatého třtinového cukru
85 g lískových oříšku, nasucho opražených a namletých
4 velmi měkké hrušky
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Dortovou formu o průměru 26 centimetru vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C. Čokoládu nalámejte do rendlíku, přidejte k ní máslo, posaďte na rendlík s vroucí vodou a nechte rozpustit. Sejmete z ohně, vmíchejte brandy a nechte zchladnout. Žloutky vymíchejte s cukrem do běla a pak je spolu s lískovými oříšky přidejte k čokoládové hmotě. Po částech přidejte i bílky ušlehané dotuha. Směsí naplňte formu a navrch dejte oloupané a přepůlené hrušky – řeznou stranou dolu – a pečte 40 minut. Nechte zchladnout a podávejte pocukrované.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty