×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Višňová marmeláda s kapkou rumu

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízo...
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová...
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Višňová marmeláda s kapkou rumu

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další ovocné marmelády nebo načerpejte inspiraci v našem článku o zavařeninách.

Co budete potřebovat

800 g višní
300 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
1 gelfix 3:1
6 lžic rumu
špetka skořice

Jak na to?

1) Višně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Poté je rozmixujte v robotu, přendejte do širšího hrnce a zalijte 200 ml studené vody, zasypte krupicovým i vanilkovým cukrem a gelfixem.

2) Přiveďte k varu a vařte asi 6 minut. Hrnec sejměte z ohně, do marmelády vmíchejte rum a špetku skořice a naplňte ji do sklenic.

3) Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Višňová marmeláda s kapkou rumu

Snídaně Snadné Česká Zavařeniny Vaření Zavařeniny
Průměrné hodnocení 4 (44)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další ovocné marmelády nebo načerpejte inspiraci v našem článku o zavařeninách.

Co budete potřebovat

800 g višní
300 g krupicového cukru
2 sáčky vanilkového cukru
1 gelfix 3:1
6 lžic rumu
špetka skořice

Jak na to?

1) Višně omyjte, nechte okapat v cedníku, a pak je vypeckujte. Poté je rozmixujte v robotu, přendejte do širšího hrnce a zalijte 200 ml studené vody, zasypte krupicovým i vanilkovým cukrem a gelfixem.

2) Přiveďte k varu a vařte asi 6 minut. Hrnec sejměte z ohně, do marmelády vmíchejte rum a špetku skořice a naplňte ji do sklenic.

3) Uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte 5 minut stát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Nevařená černorybízová
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina
Rybízovo-jahodová zavařenina

Inspirujte se podobnými recepty