×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená vinná klobása se zelím

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečená vinná klobása se zelím

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborovou kaší a cibulkou.

Co budete potřebovat

600 g vinné klobásy
3 menší cibule, na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku, na plátky
sůl a kmín
150–200 ml světlého piva
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.

1) Předehřejte troubu na 190 °C.

2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.

3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.

4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.

6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.

8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená vinná klobása se zelím

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Pečení Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (23)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborovou kaší a cibulkou.

Co budete potřebovat

600 g vinné klobásy
3 menší cibule, na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku, na plátky
sůl a kmín
150–200 ml světlého piva
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.

1) Předehřejte troubu na 190 °C.

2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.

3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.

4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.

6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.

8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty