Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečená vinná klobása se zelím

Inspirujte se podobnými recepty

Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory...
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory naslano
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky

Pečená vinná klobása se zelím

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborovou kaší a cibulkou.

Co budete potřebovat

600 g vinné klobásy
3 menší cibule, na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku, na plátky
sůl a kmín
150–200 ml světlého piva
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.

1) Předehřejte troubu na 190 °C.

2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.

3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.

4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.

6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.

8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená vinná klobása se zelím

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Pečení Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (37)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborovou kaší a cibulkou.

Co budete potřebovat

600 g vinné klobásy
3 menší cibule, na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku, na plátky
sůl a kmín
150–200 ml světlého piva
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.

1) Předehřejte troubu na 190 °C.

2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.

3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.

4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.

6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.

8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Kohout na víně
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory...
Karamelové brambory naslano
Karamelové brambory naslano
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky

Inspirujte se podobnými recepty