Inspirujte se podobnými recepty
Pečená vinná klobása se zelím
Co budete potřebovat
Jak na to?
Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.
1) Předehřejte troubu na 190 °C.
2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.
3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.
4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.
6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.
7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.
8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečená vinná klobása se zelím
Co budete potřebovat
Jak na to?
Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.
1) Předehřejte troubu na 190 °C.
2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.
3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.
4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.
6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.
7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.
8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio