×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená vinná klobása se zelím

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Pečená vinná klobása se zelím

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborovou kaší a cibulkou.

Co budete potřebovat

600 g vinné klobásy
3 menší cibule, na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku, na plátky
sůl a kmín
150–200 ml světlého piva
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.

1) Předehřejte troubu na 190 °C.

2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.

3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.

4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.

6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.

8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená vinná klobása se zelím

Hlavní chod Snadné Česká Vánoce Pečení Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (21)

Tip do kuchyně

 

Podávejte s bramborovou kaší a cibulkou.

Co budete potřebovat

600 g vinné klobásy
3 menší cibule, na kolečka
3 lžíce sádla
1 lžíce třtinového cukru
300 g kysaného zelí
1 lžička červeného vinného octa
4 stroužky česneku, na plátky
sůl a kmín
150–200 ml světlého piva
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Je to velmi jednoduché.

1) Předehřejte troubu na 190 °C.

2) Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.

3) Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.

4) Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.

5) Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.

6) K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.

7) Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.

8) Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty