×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřový řízek s celerovým salátem

Inspirujte se podobnými recepty

Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny

Vepřový řízek s celerovým salátem

Co budete potřebovat

NA SALÁT
1 lžička dijonské hořčice
100 g majonézy
1 lžíce citronové šťávy
4 nakládané okurčičky cornichons, nakrájené na tenké plátky
1 lžíce malých kapar, propláchnutých
2 lžíce pažitky, nasekané
400 g celeru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky
sůl a pepř
NA ŘÍZEK
4 vepřové kotlety s kostí
hladká mouka na obalování
2 vejce, prošlehaná
140 g čerstvé strouhanky (4 rohlíky)
2 lžíce tymiánových lístků
olej na smažení
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřový řízek s celerovým salátem

Hlavní chod Snadné Vánoce Neobvyklé štědrovečerní menu , Tymián , Pažitka Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

NA SALÁT
1 lžička dijonské hořčice
100 g majonézy
1 lžíce citronové šťávy
4 nakládané okurčičky cornichons, nakrájené na tenké plátky
1 lžíce malých kapar, propláchnutých
2 lžíce pažitky, nasekané
400 g celeru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky
sůl a pepř
NA ŘÍZEK
4 vepřové kotlety s kostí
hladká mouka na obalování
2 vejce, prošlehaná
140 g čerstvé strouhanky (4 rohlíky)
2 lžíce tymiánových lístků
olej na smažení
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové...
Pařížské ořechové rohlíčky
Pařížské ořechové rohlíčky
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny

Inspirujte se podobnými recepty