×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřový řízek s celerovým salátem

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...

Vepřový řízek s celerovým salátem

Co budete potřebovat

NA SALÁT
1 lžička dijonské hořčice
100 g majonézy
1 lžíce citronové šťávy
4 nakládané okurčičky cornichons, nakrájené na tenké plátky
1 lžíce malých kapar, propláchnutých
2 lžíce pažitky, nasekané
400 g celeru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky
sůl a pepř
NA ŘÍZEK
4 vepřové kotlety s kostí
hladká mouka na obalování
2 vejce, prošlehaná
140 g čerstvé strouhanky (4 rohlíky)
2 lžíce tymiánových lístků
olej na smažení
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřový řízek s celerovým salátem

Hlavní chod Snadné Vánoce Neobvyklé štědrovečerní menu Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

NA SALÁT
1 lžička dijonské hořčice
100 g majonézy
1 lžíce citronové šťávy
4 nakládané okurčičky cornichons, nakrájené na tenké plátky
1 lžíce malých kapar, propláchnutých
2 lžíce pažitky, nasekané
400 g celeru, oloupaného a nakrájeného na tenké nudličky
sůl a pepř
NA ŘÍZEK
4 vepřové kotlety s kostí
hladká mouka na obalování
2 vejce, prošlehaná
140 g čerstvé strouhanky (4 rohlíky)
2 lžíce tymiánových lístků
olej na smažení
klínky citronu k podávání

Jak na to?

Začněte salátem. Smíchejte v míse hořčici, majonézu, citronovou šťávu, okurky, kapary, pažitku a celer. Přidejte sůl a pepř, dobře promíchejte a odložte stranou.
Na řízky začněte čerstvou strouhankou: v mixéru rozdrťte 4 včerejší rohlíky nebo jiné bílé pečivo a tymián. Strouhanku osolte a opepřete. Kotlety naklepejte a po obvodu je malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily. Obalte je v mouce, protáhněte vejci a nakonec ve strouhankové směsi. Na pánvi rozehřejte zhruba centimetrovou vrstvu oleje a řízky postupně smažte dozlatova, z každé strany tak 3–4 minuty.
Podávejte s celerovým salátem a klínky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Jednohubky
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...

Inspirujte se podobnými recepty