×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřový perkelt 

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Vepřový perkelt 

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
50 g másla
2 cibule
1 stroužek česnek
2-3 lžíce sladké papriky
1 konzerva rajčat
kuřecí vývar
1 kelímek 33% smetany
těstoviny kolínka
listová petrželka

Jak na to?

Plecko odblaňte a očistěte. Nakrájejte na malé kostky. Ve větším hrnci rozpalte olej a maso na něm postupně opečte, aby mělo zlatavou barvu. Maso odložte stranou a ve stejném hrnci si na másle opečte cibuli a česnek, oboje nakrájené na jemno, zasypte červenou paprikou a důkladně promíchejte a opečte s cibulí. Přidejte maso a vše opět dobře zamíchejte, aby se suroviny správně propojily. Přidejte konzervu rajčat a dolijte vývarem, případně vodou a pomalu duste do doby, než maso změkne. Hotové maso vyndejte ven a do omáčky pomalu vmíchejte smetanu, povařte a omáčku rozmixujte do hladka. Maso vrťte zpět do omáčky. Podávejte s kolínky nebo rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřový perkelt 

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
50 g másla
2 cibule
1 stroužek česnek
2-3 lžíce sladké papriky
1 konzerva rajčat
kuřecí vývar
1 kelímek 33% smetany
těstoviny kolínka
listová petrželka

Jak na to?

Plecko odblaňte a očistěte. Nakrájejte na malé kostky. Ve větším hrnci rozpalte olej a maso na něm postupně opečte, aby mělo zlatavou barvu. Maso odložte stranou a ve stejném hrnci si na másle opečte cibuli a česnek, oboje nakrájené na jemno, zasypte červenou paprikou a důkladně promíchejte a opečte s cibulí. Přidejte maso a vše opět dobře zamíchejte, aby se suroviny správně propojily. Přidejte konzervu rajčat a dolijte vývarem, případně vodou a pomalu duste do doby, než maso změkne. Hotové maso vyndejte ven a do omáčky pomalu vmíchejte smetanu, povařte a omáčku rozmixujte do hladka. Maso vrťte zpět do omáčky. Podávejte s kolínky nebo rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty