×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřový perkelt 

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Vepřový perkelt 

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
50 g másla
2 cibule
1 stroužek česnek
2-3 lžíce sladké papriky
1 konzerva rajčat
kuřecí vývar
1 kelímek 33% smetany
těstoviny kolínka
listová petrželka

Jak na to?

Plecko odblaňte a očistěte. Nakrájejte na malé kostky. Ve větším hrnci rozpalte olej a maso na něm postupně opečte, aby mělo zlatavou barvu. Maso odložte stranou a ve stejném hrnci si na másle opečte cibuli a česnek, oboje nakrájené na jemno, zasypte červenou paprikou a důkladně promíchejte a opečte s cibulí. Přidejte maso a vše opět dobře zamíchejte, aby se suroviny správně propojily. Přidejte konzervu rajčat a dolijte vývarem, případně vodou a pomalu duste do doby, než maso změkne. Hotové maso vyndejte ven a do omáčky pomalu vmíchejte smetanu, povařte a omáčku rozmixujte do hladka. Maso vrťte zpět do omáčky. Podávejte s kolínky nebo rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřový perkelt 

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne , Petržel kadeřavá , Rajče
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece
50 g másla
2 cibule
1 stroužek česnek
2-3 lžíce sladké papriky
1 konzerva rajčat
kuřecí vývar
1 kelímek 33% smetany
těstoviny kolínka
listová petrželka

Jak na to?

Plecko odblaňte a očistěte. Nakrájejte na malé kostky. Ve větším hrnci rozpalte olej a maso na něm postupně opečte, aby mělo zlatavou barvu. Maso odložte stranou a ve stejném hrnci si na másle opečte cibuli a česnek, oboje nakrájené na jemno, zasypte červenou paprikou a důkladně promíchejte a opečte s cibulí. Přidejte maso a vše opět dobře zamíchejte, aby se suroviny správně propojily. Přidejte konzervu rajčat a dolijte vývarem, případně vodou a pomalu duste do doby, než maso změkne. Hotové maso vyndejte ven a do omáčky pomalu vmíchejte smetanu, povařte a omáčku rozmixujte do hladka. Maso vrťte zpět do omáčky. Podávejte s kolínky nebo rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty