Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřový bok s javorovým sirupem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřový bok s javorovým sirupem

Vepřový bok s javorovým sirupem

Vepřový bok s javorovým sirupem
Snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřový bůček bez kosti v celku 1 kg
  • Javorový sirup 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 2 člž
  • Rozmarýn čerstvý
  • Jablečný ocet 2 člž
  • Cibule červená 1 ks
  • Žampiony 500 g
  • Cuketa 2 ks
  • Sůl
  • Vepřový bůček bez kosti v celku 1 kg
  • Javorový sirup 2 plž
  • Hořčice hrubozrnná 2 člž
  • Rozmarýn čerstvý
  • Jablečný ocet 2 člž
  • Cibule červená 1 ks
  • Žampiony 500 g
  • Cuketa 2 ks
  • Sůl

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Maso omyjte a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Kůži nařežte na mřížky a maso ve všech zářezech důkladně osolte.
3
Maso vložte kůží nahoru do pekáče. Přilijte vodu tak, aby sahala těsně pod maso.
4
Pečte v předem vyhřáté troubě při 220 °C přibližně 45 minut, dokud se kůže nezačne vypékat.
5
Mezitím si v menší misce připravte marinádu. Smíchejte javorový sirup, hořčici, ocet, nadrobno nakrájený rozmarýn.
6
Teplotu trouby snižte na 200 °C a maso pečte ještě přibližně 1 hodinu a 15 minut. V případě potřeby podlévejte vodou. Cílem je dosáhnout dobře vypečené kůže a křehkého masa.
7
Maso vyjměte a ze všech stran potřete marinádou. Pečte ještě přibližně 5–7 minut, dokud kůže nezíská zlatohnědou barvu.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Maso omyjte a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Kůži nařežte na mřížky a maso ve všech zářezech důkladně osolte.
3
Maso vložte kůží nahoru do pekáče. Přilijte vodu tak, aby sahala těsně pod maso.
4
Pečte v předem vyhřáté troubě při 220 °C přibližně 45 minut, dokud se kůže nezačne vypékat.
5
Mezitím si v menší misce připravte marinádu. Smíchejte javorový sirup, hořčici, ocet, nadrobno nakrájený rozmarýn.
6
Teplotu trouby snižte na 200 °C a maso pečte ještě přibližně 1 hodinu a 15 minut. V případě potřeby podlévejte vodou. Cílem je dosáhnout dobře vypečené kůže a křehkého masa.
7
Maso vyjměte a ze všech stran potřete marinádou. Pečte ještě přibližně 5–7 minut, dokud kůže nezíská zlatohnědou barvu.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.