1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Maso omyjte a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Kůži nařežte na mřížky a maso ve všech zářezech důkladně osolte.
3
Maso vložte kůží nahoru do pekáče. Přilijte vodu tak, aby sahala těsně pod maso.
4
Pečte v předem vyhřáté troubě při 220 °C přibližně 45 minut, dokud se kůže nezačne vypékat.
5
Mezitím si v menší misce připravte marinádu. Smíchejte javorový sirup, hořčici, ocet, nadrobno nakrájený rozmarýn.
6
Teplotu trouby snižte na 200 °C a maso pečte ještě přibližně 1 hodinu a 15 minut. V případě potřeby podlévejte vodou. Cílem je dosáhnout dobře vypečené kůže a křehkého masa.
7
Maso vyjměte a ze všech stran potřete marinádou. Pečte ještě přibližně 5–7 minut, dokud kůže nezíská zlatohnědou barvu.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Maso omyjte a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Kůži nařežte na mřížky a maso ve všech zářezech důkladně osolte.
3
Maso vložte kůží nahoru do pekáče. Přilijte vodu tak, aby sahala těsně pod maso.
4
Pečte v předem vyhřáté troubě při 220 °C přibližně 45 minut, dokud se kůže nezačne vypékat.
5
Mezitím si v menší misce připravte marinádu. Smíchejte javorový sirup, hořčici, ocet, nadrobno nakrájený rozmarýn.
6
Teplotu trouby snižte na 200 °C a maso pečte ještě přibližně 1 hodinu a 15 minut. V případě potřeby podlévejte vodou. Cílem je dosáhnout dobře vypečené kůže a křehkého masa.
7
Maso vyjměte a ze všech stran potřete marinádou. Pečte ještě přibližně 5–7 minut, dokud kůže nezíská zlatohnědou barvu.