×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové s brokolicí

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřové s brokolicí

Co budete potřebovat

1 lžička strouhané pomerančové kůry
60 ml pomerančové šťávy
60 ml sójové omáčky
1 lžička rýžového octa (nemusí být)
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky slunečnicového oleje AQ
450 g vepřového masa AQ
sůl AQ
3 jarní cibulky
1 brokolice AQ

Jak na to?

V malé míse promíchejte kůru, šťávu, sójovou omáčku, ocet a škrob a dejte stranou. Olej rozpalte ve woku a pak na něm ze všech stran opečte maso. Osolte ho a vmíchejte pokrájené cibul­ky a po 1–2 minutách rovněž broko­lici. Vlijte 125 ml vody a vařte, dokud brokolice nezměkne. Nakonec vmíchejte škrobovou směs a nechte zhoustnout.
Tip - Nejlepší přílohou k pokrmu je rýže nebo silnější rýžové nudle.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové s brokolicí

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 5/2013
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

1 lžička strouhané pomerančové kůry
60 ml pomerančové šťávy
60 ml sójové omáčky
1 lžička rýžového octa (nemusí být)
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky slunečnicového oleje AQ
450 g vepřového masa AQ
sůl AQ
3 jarní cibulky
1 brokolice AQ

Jak na to?

V malé míse promíchejte kůru, šťávu, sójovou omáčku, ocet a škrob a dejte stranou. Olej rozpalte ve woku a pak na něm ze všech stran opečte maso. Osolte ho a vmíchejte pokrájené cibul­ky a po 1–2 minutách rovněž broko­lici. Vlijte 125 ml vody a vařte, dokud brokolice nezměkne. Nakonec vmíchejte škrobovou směs a nechte zhoustnout.
Tip - Nejlepší přílohou k pokrmu je rýže nebo silnější rýžové nudle.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty