
Vepřové řízky s tymiánem a křenovou majonézou

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Tymián čerstvý 1 plž
- Petržel hladkolistá 2 plž
- Strouhanka 85 g
- Sůl
- Pepř
- Hořčice dijonská 1 plž
- Olej slunečnicový
- Fazolky zelené 300 g
- Citron
- Majonéza 150 g
- Křen strouhaný 70 g
- Vepřové maso na řízky 720 g
- Tymián čerstvý 1 plž
- Petržel hladkolistá 2 plž
- Strouhanka 85 g
- Sůl
- Pepř
- Hořčice dijonská 1 plž
- Olej slunečnicový
- Fazolky zelené 300 g
- Citron
- Majonéza 150 g
- Křen strouhaný 70 g
- Vepřové maso na řízky 720 g
Příprava
- 1Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.
- 2Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.
- 3Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.
- 4Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.
- 1Na křenovou majonézu smíchejte majonézu a strouhaný křen v míse a dejte do chladu. Případně podle chuti osolte a opepřete.
- 2Pak si připravte řízky. Nasekané tymiánové lístky, nasekanou petrželku, strouhanku, sůl a pepř smíchejte v míse.
- 3Řízky z vepřové kýty potřete z obou stran dijonskou hořčicí, a pak je obalte v bylinkové strouhance.
- 4Smažte z obou stran pomalu ve vyšší vrstvě oleje zhruba 6 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.