×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové řízky po toskánsku

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Vepřové řízky po toskánsku

Co budete potřebovat

6 vepřových řízků
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule, nasekané najemno
6 plátků slaniny, nakrájených na kostičky
4 stroužky česneku, nasekané
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2× 400g konzerva rajčat,
loupaných a krájených
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru
špetka skořice
sůl a čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv, bez pecek
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
polenta připravená podle návodu
na obalu, k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Plátky masa poprašte moukou a přebytky oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a plátky opečte 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládejte je do pekáčku.
Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm fenykl, cibuli, slaninu, stačí 3–4 minuty. Na poslední minutu přihoďte česnek. Pak vlijte víno a ocet. Nechte asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukoval na polovinu.
Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Omáčkou přelijte řízky v pekáči a pečte 45 minut, až maso změkne. Pak přidejte olivy a nechte chvíli prohřát. Posypte petrželkou a podávejte s polentou či bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky po toskánsku

Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

6 vepřových řízků
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule, nasekané najemno
6 plátků slaniny, nakrájených na kostičky
4 stroužky česneku, nasekané
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2× 400g konzerva rajčat,
loupaných a krájených
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru
špetka skořice
sůl a čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv, bez pecek
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
polenta připravená podle návodu
na obalu, k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Plátky masa poprašte moukou a přebytky oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a plátky opečte 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládejte je do pekáčku.
Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm fenykl, cibuli, slaninu, stačí 3–4 minuty. Na poslední minutu přihoďte česnek. Pak vlijte víno a ocet. Nechte asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukoval na polovinu.
Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Omáčkou přelijte řízky v pekáči a pečte 45 minut, až maso změkne. Pak přidejte olivy a nechte chvíli prohřát. Posypte petrželkou a podávejte s polentou či bramborovou kaší.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty