×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové řízky po toskánsku

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Vepřové řízky po toskánsku

Co budete potřebovat

6 vepřových řízků
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule, nasekané najemno
6 plátků slaniny, nakrájených na kostičky
4 stroužky česneku, nasekané
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2× 400g konzerva rajčat,
loupaných a krájených
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru
špetka skořice
sůl a čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv, bez pecek
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
polenta připravená podle návodu
na obalu, k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Plátky masa poprašte moukou a přebytky oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a plátky opečte 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládejte je do pekáčku.
Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm fenykl, cibuli, slaninu, stačí 3–4 minuty. Na poslední minutu přihoďte česnek. Pak vlijte víno a ocet. Nechte asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukoval na polovinu.
Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Omáčkou přelijte řízky v pekáči a pečte 45 minut, až maso změkne. Pak přidejte olivy a nechte chvíli prohřát. Posypte petrželkou a podávejte s polentou či bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové řízky po toskánsku

Snadné Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (19)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

6 vepřových řízků
2 lžíce osolené hladké mouky
60 ml olivového oleje
1 lžička fenyklových semínek
2 cibule, nasekané najemno
6 plátků slaniny, nakrájených na kostičky
4 stroužky česneku, nasekané
150 ml červeného vína
40 ml vinného octa
2× 400g konzerva rajčat,
loupaných a krájených
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 lžíce třtinového cukru
špetka skořice
sůl a čerstvě mletý pepř
140 g černých oliv, bez pecek
2 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané
polenta připravená podle návodu
na obalu, k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Plátky masa poprašte moukou a přebytky oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a plátky opečte 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládejte je do pekáčku.
Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm fenykl, cibuli, slaninu, stačí 3–4 minuty. Na poslední minutu přihoďte česnek. Pak vlijte víno a ocet. Nechte asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukoval na polovinu.
Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Omáčkou přelijte řízky v pekáči a pečte 45 minut, až maso změkne. Pak přidejte olivy a nechte chvíli prohřát. Posypte petrželkou a podávejte s polentou či bramborovou kaší.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty