Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové medailonky s fazolkami a pečenými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové medailonky s fazolkami a pečenými bramborami
Vepřové medailonky s fazolkami a pečenými bramborami

Vepřové medailonky s fazolkami a pečenými bramborami

Snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo
  • Brambory 500 g
  • Fazolky zelené 200 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl
  • Vepřové medailonky Italia
  • Olej olivový 4 plž
  • Pepř
  • Máslo
  • Brambory 500 g
  • Fazolky zelené 200 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl
  • Vepřové medailonky Italia
  • Olej olivový 4 plž
  • Pepř

Příprava

1
Brambory oloupejte a dejte je na 10 minut vařit do osolené vody. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.
2
Fazolky vhoďte na 3 minuty do vroucí osolené vody, sceďte je a hned je propláchněte ledovou vodou. Do pánve vložte slaninu pokrájenou na kostičky a nechte ji vyškvařit. Přidejte prolisovaný česnek a po necelé minutě vmíchejte scezené fazolky. Osolte, opepřete a nechte rozpustit plátek másla. Uchovejte v teple.
3
Brambory slijte a rozložte je na plech, důkladně promíchejte se 2 lžícemi oleje, osolte a pečte asi 20 minut dozlatova.
4
Medailonky opečte na 2 lžících oleje dozlatova, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak je zabalte do alobalu a přidejte do trouby k bramborám. Nechte je tam asi 5 minut.
5
Maso i opečené zlaté brambory rozdělte na talíře, podávejte s fazolkami.
1
Brambory oloupejte a dejte je na 10 minut vařit do osolené vody. Mezitím předehřejte troubu na 200 °C.
2
Fazolky vhoďte na 3 minuty do vroucí osolené vody, sceďte je a hned je propláchněte ledovou vodou. Do pánve vložte slaninu pokrájenou na kostičky a nechte ji vyškvařit. Přidejte prolisovaný česnek a po necelé minutě vmíchejte scezené fazolky. Osolte, opepřete a nechte rozpustit plátek másla. Uchovejte v teple.
3
Brambory slijte a rozložte je na plech, důkladně promíchejte se 2 lžícemi oleje, osolte a pečte asi 20 minut dozlatova.
4
Medailonky opečte na 2 lžících oleje dozlatova, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Pak je zabalte do alobalu a přidejte do trouby k bramborám. Nechte je tam asi 5 minut.
5
Maso i opečené zlaté brambory rozdělte na talíře, podávejte s fazolkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.