Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vepřové medailonky na podzimním salátu

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Vepřové medailonky na podzimním salátu

Co budete potřebovat

200 g pohanky
sůl
¼ červeného zelí
2 mrkve s natí
40 g mandlí
60 g zlatých rozinek
600 g vepřových medailonků
pepř
3 lžíce slunečnicového oleje
100 ml olivového oleje
10 g hrubozrnné hořčice
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce medu

Jak na to?

1. Dobře propláchnutou pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a vařte 5 minut. Poté odstavte a nechte zakryté 15 minut odstát.

2. Zelí nakrájejte nebo nastrouhejte na nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle a mandle nasekejte nahrubo. Vše dejte do mísy s 1 hrstí najemno nasekané mrkvové natě a rozinkami.

3. Medailonky osolte, opepřete a opečte na slunečnicovém oleji na grilu nebo v pánvi, z každé strany 2–3 minuty.

4. V misce vyšlehejte olivový olej s hořčicí, octem, medem, solí a pepřem. Zálivku vlijte k salátu a promíchejte.

5. Medailonky servírujte na salátu, ještě je zasypte pár lístky mrkvové natě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové medailonky na podzimním salátu

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Videorecept Magazín 11/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

200 g pohanky
sůl
¼ červeného zelí
2 mrkve s natí
40 g mandlí
60 g zlatých rozinek
600 g vepřových medailonků
pepř
3 lžíce slunečnicového oleje
100 ml olivového oleje
10 g hrubozrnné hořčice
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce medu

Jak na to?

1. Dobře propláchnutou pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a vařte 5 minut. Poté odstavte a nechte zakryté 15 minut odstát.

2. Zelí nakrájejte nebo nastrouhejte na nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle a mandle nasekejte nahrubo. Vše dejte do mísy s 1 hrstí najemno nasekané mrkvové natě a rozinkami.

3. Medailonky osolte, opepřete a opečte na slunečnicovém oleji na grilu nebo v pánvi, z každé strany 2–3 minuty.

4. V misce vyšlehejte olivový olej s hořčicí, octem, medem, solí a pepřem. Zálivku vlijte k salátu a promíchejte.

5. Medailonky servírujte na salátu, ještě je zasypte pár lístky mrkvové natě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty