Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vepřové medailonky na podzimním salátu

Vepřové medailonky na podzimním salátu

Ingredience

200 g pohanky
sůl
¼ červeného zelí
2 mrkve s natí
40 g mandlí
60 g zlatých rozinek
600 g vepřových medailonků
pepř
3 lžíce slunečnicového oleje
100 ml olivového oleje
10 g hrubozrnné hořčice
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce medu

Postup přípravy

1. Dobře propláchnutou pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a vařte 5 minut. Poté odstavte a nechte zakryté 15 minut odstát.

2. Zelí nakrájejte nebo nastrouhejte na nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle a mandle nasekejte nahrubo. Vše dejte do mísy s 1 hrstí najemno nasekané mrkvové natě a rozinkami.

3. Medailonky osolte, opepřete a opečte na slunečnicovém oleji na grilu nebo v pánvi, z každé strany 2–3 minuty.

4. V misce vyšlehejte olivový olej s hořčicí, octem, medem, solí a pepřem. Zálivku vlijte k salátu a promíchejte.

5. Medailonky servírujte na salátu, ještě je zasypte pár lístky mrkvové natě.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty