Vepřové medailonky na podzimním salátu
Ingredience
200 g | pohanky |
sůl | |
¼ | červeného zelí |
2 | mrkve s natí |
40 g | mandlí |
60 g | zlatých rozinek |
600 g | vepřových medailonků |
pepř | |
3 | lžíce slunečnicového oleje |
100 ml | olivového oleje |
10 g | hrubozrnné hořčice |
2 | lžíce jablečného octa |
1 | lžíce medu |
Postup přípravy
1. Dobře propláchnutou pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody, osolte a vařte 5 minut. Poté odstavte a nechte zakryté 15 minut odstát.
2. Zelí nakrájejte nebo nastrouhejte na nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle a mandle nasekejte nahrubo. Vše dejte do mísy s 1 hrstí najemno nasekané mrkvové natě a rozinkami.
3. Medailonky osolte, opepřete a opečte na slunečnicovém oleji na grilu nebo v pánvi, z každé strany 2–3 minuty.
4. V misce vyšlehejte olivový olej s hořčicí, octem, medem, solí a pepřem. Zálivku vlijte k salátu a promíchejte.
5. Medailonky servírujte na salátu, ještě je zasypte pár lístky mrkvové natě.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY