
Vepřové koleno sous vide se zelným salátem

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Sous Vide
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Vepřové koleno sous-vide
- Zelí bílé 1/2 ks
- Jablko 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Křen čerstvý 3 cm
- Celer 1/2 ks
- Olej olivový 50 ml
- Hořčice dijonská 1 člž
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Med 1 plž
- Citronová šťáva 15 ml
- Sůl
- Pepř
- Vepřové koleno sous-vide
- Zelí bílé 1/2 ks
- Jablko 1 ks
- Mrkev 2 ks
- Křen čerstvý 3 cm
- Celer 1/2 ks
- Olej olivový 50 ml
- Hořčice dijonská 1 člž
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Med 1 plž
- Citronová šťáva 15 ml
- Sůl
- Pepř
Příprava
- 1Troubu rozehřejte na 180°C. Koleno v sáčku vložte do pekáčku a pečte 20 minut. Hlávku zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do větší mísy. Jablko zbavte slupky i jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle a poté vše přidejte k zelí do velké mísy. Navrch poklaďte vlašské ořechy.
- 2V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dobře ji promíchejte. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dokonale promíchejte, aby se dostala ke každému kousku.
- 3Koleno vytáhněte z trouby, vyndejte ze sáčku a nožem nakrojte kůži do mřížky. Vložte dopéct do trouby na 20-30 minut pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta. Po upečení vytáhněte z trouby, naporcujte a podávejte se zelným salátem.
- 1Troubu rozehřejte na 180°C. Koleno v sáčku vložte do pekáčku a pečte 20 minut. Hlávku zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do větší mísy. Jablko zbavte slupky i jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle a poté vše přidejte k zelí do velké mísy. Navrch poklaďte vlašské ořechy.
- 2V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dobře ji promíchejte. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dokonale promíchejte, aby se dostala ke každému kousku.
- 3Koleno vytáhněte z trouby, vyndejte ze sáčku a nožem nakrojte kůži do mřížky. Vložte dopéct do trouby na 20-30 minut pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta. Po upečení vytáhněte z trouby, naporcujte a podávejte se zelným salátem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.