×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové koleno na pivě

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřové koleno na pivě

Co budete potřebovat

2 vepřová kolena
sůl
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
10 stroužků česneku
4 střední cibule
10 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
5 bobkových listů
500 ml černého piva chléb k zahuštění a podávání

Jak na to?

1.Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
2.Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180–200 °C. Občas podlévejte. Pak odkryjte a půl hodiny dopékejte dorůžova.
3.Upečené koleno vyndejte z výpeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové koleno na pivě

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

2 vepřová kolena
sůl
4 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce dijonské hořčice
1/2 lžičky mletého pepře
2 lžičky kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
10 stroužků česneku
4 střední cibule
10 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
5 bobkových listů
500 ml černého piva chléb k zahuštění a podávání

Jak na to?

1.Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
2.Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180–200 °C. Občas podlévejte. Pak odkryjte a půl hodiny dopékejte dorůžova.
3.Upečené koleno vyndejte z výpeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty