×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Vepřová žebra v ostré marinádě

Co budete potřebovat

1 kg vepřových žeber, plochých
6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
5cm kus čerstvého zázvoru, na plátky
2 červené chilli papričky, nadrobno
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce kuliček černého pepře
špek na potření
Na marinádu
10 kuliček černého pepře
300 ml kečupu
2 červené chilli papričky, nakrájené
nadrobno
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 lžíce medu
3 lžíce bílého rumu
šťáva a nastrouhané kůra z 1 citronu
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Jak na to?

Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, zázvor, papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho černý pepř, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho kuličky černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, papričky, zázvor, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová žebra v ostré marinádě

Snadné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

1 kg vepřových žeber, plochých
6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
5cm kus čerstvého zázvoru, na plátky
2 červené chilli papričky, nadrobno
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce kuliček černého pepře
špek na potření
Na marinádu
10 kuliček černého pepře
300 ml kečupu
2 červené chilli papričky, nakrájené
nadrobno
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 lžíce medu
3 lžíce bílého rumu
šťáva a nastrouhané kůra z 1 citronu
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Jak na to?

Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, zázvor, papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho černý pepř, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho kuličky černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, papričky, zázvor, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ