×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová žebra v ostré marinádě

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Vepřová žebra v ostré marinádě

Co budete potřebovat

1 kg vepřových žeber, plochých
6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
5cm kus čerstvého zázvoru, na plátky
2 červené chilli papričky, nadrobno
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce kuliček černého pepře
špek na potření
Na marinádu
10 kuliček černého pepře
300 ml kečupu
2 červené chilli papričky, nakrájené
nadrobno
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 lžíce medu
3 lžíce bílého rumu
šťáva a nastrouhané kůra z 1 citronu
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Jak na to?

Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, zázvor, papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho černý pepř, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho kuličky černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, papričky, zázvor, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová žebra v ostré marinádě

Snadné Grilování Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 kg vepřových žeber, plochých
6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
5cm kus čerstvého zázvoru, na plátky
2 červené chilli papričky, nadrobno
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce kuliček černého pepře
špek na potření
Na marinádu
10 kuliček černého pepře
300 ml kečupu
2 červené chilli papričky, nakrájené
nadrobno
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 lžíce medu
3 lžíce bílého rumu
šťáva a nastrouhané kůra z 1 citronu
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Jak na to?

Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, zázvor, papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho černý pepř, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho kuličky černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, papričky, zázvor, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty