×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová žebra v ostré marinádě

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Vepřová žebra v ostré marinádě

Co budete potřebovat

1 kg vepřových žeber, plochých
6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
5cm kus čerstvého zázvoru, na plátky
2 červené chilli papričky, nadrobno
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce kuliček černého pepře
špek na potření
Na marinádu
10 kuliček černého pepře
300 ml kečupu
2 červené chilli papričky, nakrájené
nadrobno
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 lžíce medu
3 lžíce bílého rumu
šťáva a nastrouhané kůra z 1 citronu
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Jak na to?

Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, zázvor, papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho černý pepř, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho kuličky černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, papričky, zázvor, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová žebra v ostré marinádě

Snadné Grilování Chilli paprička Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (11)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 kg vepřových žeber, plochých
6 stroužků česneku, nakrájených na plátky
5cm kus čerstvého zázvoru, na plátky
2 červené chilli papričky, nadrobno
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce soli
1 lžíce kuliček černého pepře
špek na potření
Na marinádu
10 kuliček černého pepře
300 ml kečupu
2 červené chilli papričky, nakrájené
nadrobno
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
4 lžíce medu
3 lžíce bílého rumu
šťáva a nastrouhané kůra z 1 citronu
3 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Jak na to?

Omytá žebra dejte do hrnce a zalijte je vodou. Přidejte česnek, zázvor, papričky, ocet a sůl. Na pánvi opražte nasucho černý pepř, pak ho roztlučte v hmoždíři a vsypte do hrnce. Žebra vařte 1 hodinu, doměkka, až se kost bude snadno oddělovat od masa.
Během vaření připravte marinádu. Na rozpálené pánvi opečte nasucho kuličky černého pepře a dejte do misky. Přidejte kečup, papričky, zázvor, med, rum a citronovou kůru a promíchejte. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a citronovou šťávou. Zatím ji dejte do lednice.
Uvařená a vychladlá žebra potřete marinádou ze všech stran, dejte je do uzavíratelné mísy na celou noc do lednice.
Dvě hodiny předtím, než budete grilovat, vyndejte žebra z lednice. Gril rozehřejte na 180°C, grilovací mřížku potřete špekem a žebra na ní opečte ze všech stran – trvá to 8–10 minut. Ihned podávejte.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019