Vepřová roláda s houbovou nádivkou
Ingredience
1 | lžíce másla + olej |
1 | cibule |
2 | stroužky česneku |
2 | hrsti směsi hub – hříbků, hlívy AQ a žampionů AQ |
sůl, pepř | |
1 | lžíce citronové šťávy |
1 | snítka rozmarýnu |
1–2 | žloutky |
2 | lžíce parmazánu |
30 g | nasekaných vlašských ořechů |
3 | plátky toustového chleba, semleté |
1 kg | vepřové pečeně, v celku |
Postup přípravy
1. Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i houby. Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete. Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
2. Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku. Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem. Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY