×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Další recepty a články

Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách,...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s...
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové...
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari

Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + olej
1 cibule
2 stroužky česneku
2 hrsti směsi hub – hříbků, hlívy AQ a žampionů AQ
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy
1 snítka rozmarýnu
1–2 žloutky
2 lžíce parmazánu
30 g nasekaných vlašských ořechů
3 plátky toustového chleba, semleté
1 kg vepřové pečeně, v celku

Jak na to?

1. Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i houby. Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete. Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
2. Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku. Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem. Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Hlavní chod Náročné Středomořská Pečení Žampiony a hlíva Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + olej
1 cibule
2 stroužky česneku
2 hrsti směsi hub – hříbků, hlívy AQ a žampionů AQ
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy
1 snítka rozmarýnu
1–2 žloutky
2 lžíce parmazánu
30 g nasekaných vlašských ořechů
3 plátky toustového chleba, semleté
1 kg vepřové pečeně, v celku

Jak na to?

1. Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i houby. Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete. Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
2. Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku. Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem. Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari
Houbovo-bramborové kari

Inspirujte se podobnými recepty