×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Další recepty a články

Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...

Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + olej
1 cibule
2 stroužky česneku
2 hrsti směsi hub – hříbků, hlívy AQ a žampionů AQ
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy
1 snítka rozmarýnu
1–2 žloutky
2 lžíce parmazánu
30 g nasekaných vlašských ořechů
3 plátky toustového chleba, semleté
1 kg vepřové pečeně, v celku

Jak na to?

1. Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i houby. Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete. Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
2. Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku. Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem. Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová roláda s houbovou nádivkou

Hlavní chod Náročné Středomořská Pečení Žampiony a hlíva , Rozmarýn Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + olej
1 cibule
2 stroužky česneku
2 hrsti směsi hub – hříbků, hlívy AQ a žampionů AQ
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy
1 snítka rozmarýnu
1–2 žloutky
2 lžíce parmazánu
30 g nasekaných vlašských ořechů
3 plátky toustového chleba, semleté
1 kg vepřové pečeně, v celku

Jak na to?

1. Máslo rozpusťte v pánvi a pak na něm pět minut opékejte cibuli, poté přidejte česnek a po minutě i houby. Nechte je zcela změknout a zároveň odpařit veškerou tekutinu. Osolte a opepřete. Sejměte z ohně, nechte lehce zchladnout a přimíchejte citronovou šťávu, rozmarýn, žloutky, parmazán, ořechy a čerstvou strouhanku. Dejte stranou.
2. Maso podélně rozřízněte (ne úplně do konce), rozevřete je jako motýlí křídla a naklepejte do obdélníku zhruba 15 x 20 centimetrů. Z obou stran je osolte a pak na něj rozprostřete nádivku. Po delší straně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem. Roládu ze všech stran opečte v pekáčku na troše oleje, aby se maso zatáhlo, dejte do trouby a pečte 45–50 minut při 190 °C. Vyjměte z trouby a po pěti minutách nakrájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat