×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová roláda

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Vepřová roláda

Co budete potřebovat

3 vejce
1 kg vepřové pečeně
sůl, pepř
hořčice
10 plátků slaniny
5 plátků šunky
5 kyselých okurek
3 lžíce sádla
1 větší cibule
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
kuchyňský provázek

Jak na to?

Vejce uvařte natvrdo. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečeni očistěte od šlach. Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem. V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou. Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem. Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte. Před servírováním roládu nakrájejte na plátky. Podávejte na spařeném listovém špenátu a třeba se šťouchanými brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová roláda

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

3 vejce
1 kg vepřové pečeně
sůl, pepř
hořčice
10 plátků slaniny
5 plátků šunky
5 kyselých okurek
3 lžíce sádla
1 větší cibule
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
kuchyňský provázek

Jak na to?

Vejce uvařte natvrdo. Troubu předehřejte na 180 °C. Pečeni očistěte od šlach. Maso podélně rozřízněte a rozklepejte na plát silný 2 cm. Osolte, opepřete a potřete hořčicí. Na maso pokládejte slaninu, ruličky šunky, čtvrtky vajec a rozpůlené okurky. Nechte na každém okraji masa 3 cm volné, rolování bude jednodušší. Boční kraje zahněte dovnitř, pevně zarolujte a svažte po celé délce provázkem. V pánvi rozpalte sádlo a roládu na něm zprudka opečte ze všech stran. Vyjměte maso a ve výpeku osmahněte cibuli. Vše potom přesuňte do pekáče, přidejte bobkový list a podlijte vodou. Zakryjte a pečte alespoň jednu hodinu, průběžně přelévejte šťávou z masa a případně podlévejte vodou. Po upečení maso vyjměte, odstraňte provázek a zakryjte alobalem. Štávu přelejte do hrnce, zahustěte moukou a 10 minut povařte a poté přeceďte. Před servírováním roládu nakrájejte na plátky. Podávejte na spařeném listovém špenátu a třeba se šťouchanými brambory.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty