×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, pepř
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti
250 ml červeného vína
bramborové noky

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.

Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, pepř
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti
250 ml červeného vína
bramborové noky

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.

Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty