×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, pepř
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti
250 ml červeného vína
bramborové noky

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.

Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečeně na víně s bramborovými noky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, pepř
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti
250 ml červeného vína
bramborové noky

Jak na to?

Nejprve si připravte marinádu. Z rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek a polovinu oleje a promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, potřete je ze všech stran marinádou. Nechte uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku, rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran plátky masa opékejte. Můžete podlít vínem. Podávejte s bramborovými noky uvařenými dle návodu na obalu.

Pokud chcete dosáhnout výraznější chuti masa, lze jej také péct vcelku - svažte maso potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce dohněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Pstruh s bylinkovým máslem a...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky

Inspirujte se podobnými recepty