×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová pečeně na víně

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Vepřová pečeně na víně

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, čerstvě umletý pepř
čtvrt lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti, v celku
250 ml vína Chenin Blanc

Jak na to?

Příprava 20 min. Marinování 5 hod. Pečení 105 min.

1. Ze třech rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek i polovinu oleje a promíchejte.

2. Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet.

3. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce do hněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečeně na víně

Hlavní chod Náročné Česká Pečení
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, čerstvě umletý pepř
čtvrt lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti, v celku
250 ml vína Chenin Blanc

Jak na to?

Příprava 20 min. Marinování 5 hod. Pečení 105 min.

1. Ze třech rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek i polovinu oleje a promíchejte.

2. Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet.

3. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce do hněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty