×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová pečeně na víně

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřová pečeně na víně

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, čerstvě umletý pepř
čtvrt lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti, v celku
250 ml vína Chenin Blanc

Jak na to?

Příprava 20 min. Marinování 5 hod. Pečení 105 min.

1. Ze třech rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek i polovinu oleje a promíchejte.

2. Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet.

3. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce do hněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová pečeně na víně

Hlavní chod Náročné Česká Pečení
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

6 větviček rozmarýnu
1 citron
4 stroužky česneku
sůl, čerstvě umletý pepř
čtvrt lžičky čerstvě nastrouhaného
muškátového oříšku
4 lžíce olivového oleje
1 kg vepřové pečeně bez kosti, v celku
250 ml vína Chenin Blanc

Jak na to?

Příprava 20 min. Marinování 5 hod. Pečení 105 min.

1. Ze třech rozmarýnových větviček otrhejte lístky a nasekejte je najemno, přidejte k nim nastrouhanou kůru z jednoho citronu a česnek na plátky, sůl, pepř, muškátový oříšek i polovinu oleje a promíchejte.

2. Maso svažte potravinářským provázkem do stejně vysokého i širokého balíčku, aby se propékalo rovnoměrně, a ze všech stran ho potřete marinádou. Nechte pět hodin v chladu uležet.

3. Zbylý olej nalijte do pekáčku a rozpalte ho na středním plameni a pak na něm ze všech stran opečte maso lehce do hněda. Pak ho dejte péct do spodní části trouby zahřáté na 160 °C. Po chvíli přidejte zbylé rozmarýnové větvičky a pečte tři čtvrtě hodiny. Potom přilijte víno a další hodinu pečte. Pravidelně podlévejte a maso také obracejte. Před podáváním nechte deset minut stát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty